Da Nye Loen kom til byen – Nærbø

Da Nye Loen kom til byen

1.mai eksploderte Nye Loen og 1645 tilskuere da Tord Aksnes Lode satte den avgjørende straffen i straffekonkurransen som avgjorde at Nærbø som skulle spille finale i EHF European Cup på bekostning av Drammen.

Tre dager senere ble det klart at Nye Loen ikke ble godkjent som finalearena. I stedet for ble det inngått avtale med DNB Arena fredag 6.mai – 15 dager senere skulle hjemmebanen til Stavanger Oilers huse Nærbø Herrer, CS Minaur Baia Mare og forhåpentligvis 4000 tilskuere i en #fullhall

1.mai 2022 – finaleplassen i EHF European Cup er et faktum etter en dramatisk avslutning i Nye Loen.

De 15 dagene har vært lange og travle både for administrasjon og arrangementskomite. Det ble tidlig bestemt at vi skulle bringe Nye Loen til DNB! De samme rollupene av spillerne skulle pryde inngangspartiet i Stavanger, flaggene som brukes under innløpet skulle være med på flyttelasset, lyssettingen skulle være den samme (pluss litt til 😀), Nærbøhymnen skulle spilles før kamp – vårt mål var at publikum som kjøpte billetter til europacupfinalen skulle føle Nye Loen i veggene, også i ny arena.

Billettene ble sluppet 11.mai – 2200 forsvant allerede første døgnet. 

Mens administrasjonen jobbet hardt for å selge og reklamere for billetter og losjer, jobbet arrangementskomiteen parallelt med flyttelasset fra Nærbø til Stavanger.

Onsdag 18.mai på kvelden ble to fulle hengere pakket på Nærbø – torsdag morgenen stod de klar utenfor DNB Arena i Stavanger. Flyttesjauen kunne starte! Oppdateringen på billettsalg fra administrasjonen var på 2600 solgte billetter.

Inne i DNB ble vi møtt av noe som må være det mest behjelpelige crewet noensinne. DNA Arena sine ansatte snudde seg rundt og svarte på alle våre spørsmål. Her var det ingen problem, kun utfordringer som tok litt lenger tid! 

Alle gode planer har som regel sine utfordinger – den første møtte vi allerede torsdagen. Traileren med parkettgulvet som skulle ligge under banedekket var forsinket. Tiden mens vi ventet ble bl.a. brukt til å transformere en av Stavanger Oilers sine garderober til Nærbøs – flagg ble hengt opp, plasser til spillere tildelt og bilder trykket opp for å gi spillerne følelsen av å være i sin egen hule. Parkettgulvet meldte endelig sin ankomst, omtrent samtidig med rekruttlaget som skulle legge det. 4 timer senere var jobben gjort.

Fredag var det håndballdekket sin tur – gode dugnadfolk og hjelp fra administrasjonen i Sola Håndball sørget på noen timer for at hockeyhallen virkelig begynte å se ut som en håndballarena. Mens gulvet ble laget begynte også  ledskiltene rundt i hallen å vise kjente logoer. Da «Himmelen æ blåe» ble testet på LED-kuben for første gang var det nesten høytidsstemning blant dugnadsfolket 😊

Første lag til å teste banedekket ble våre rumenske motstandere. Vi hadde knapt nok tapet faste den siste reklame før de inntok spilleflata.  De måtte riktignok tåle at vi jobbet rundt dem – reklameskiltene rundt banen måtte jo tross alt opp!

Etter Baia Mare var det Nærbøs tur til å teste banen i deres siste trening før kamp – da de gikk av banen tok også dugnadsgjengen kvelden. Siste oppdatering fra administrasjonen var ca. 3800 billetter var solgte. 

Lørdag og kampdag – de siste forberedelser ble gjort. En j06 kamp mellom Nærbø og AK28/Lund ble brukt som generalprøve for både bane og teknikk. Alt fungerte som det skulle. Salkartet viste at de blå prikkene som indikerte ledige billetter ble færre og færre – kunne det bli #fullhall?

Dørene til DNB Arena ble åpnet lørdag klokken 15.00 og de første tilskuerne stod allerede klar. Mens lagene varmet opp var det mange tomme seter – mange av spillerne tenkte nok at det ikke kom til å bli fullt i alle fall. Der tok de feil – da spillerne løp inn til speaker Trond Knutsens presentasjoner (ja, vi tok selvfølgelig han også med oss fra Loen!) var det stinn brakke, blått så langt øyet kunne se (med en liten rumensk delegasjon i den ene svingen) og en vanvittig stemning. 

Og den stemningen holdt seg gjennom kampen – her var det ikke snakk om publikumsbrus innimellom, det var en jevn bølge av støtte med heiarop, klappere og trommer som møtte Nærbøs gutter på banen. Nye Loen hadde virkelig tatt turen til byen og DNB Arena! Stemningen ble ikke mindre av seier! Publikum stod lenge og hyllet lagets prestasjon på banen før de til slutt vandret ut av DNB Arena – en håndballopplevelse rikere. 

Dagen derpå var rekruttene nok en gang på plass, sammen med vaktmester Olav. På snaue 2.5 timer ble håndballdekket vasket og rullet sammen, parkettgulv ble demontert og lagt på paller, Oilers fargene inntok igjen garderobene og alle spor etter Nye Loen i DNB Arena ble lastet på de samme hengerne som brakte de til byen. 

Når vi nå har kommet hjem og kan se tilbake på hva vi har oppnådd kan vi stolt si – vi klarte det! Vi klarte arrangere håndballfest for hele regionen i DNB Arena! Vi klarte selge ut over 4000 billetter på 9 dager! 

Vi klarte bringe #stolteøyeblikk, #fullhall og #blodsnåttogjuling fra Nye Loen til byen! 

Det er mange kan takkes og hylles for helgens arrangement – administrasjonen har jobbet på høygir mens det er kokt rundt dem, arrangementskomiteen har også jobbet tilnærmet døgnet rundt for å transformere DNB Arena og gi en publikumsopplevelse for både de som var til stede i hallen og TV-seerne, sponsorer og ikke minst laget som vartet opp med seier! En ekstra takk må likevel rettes til staben i DNB Arena – MAKAN til serviceinnstilt og hjelpsom gjeng skal en lete lenge etter. 

Så til deg – ja DEG, enten du var blant de 4200 i arenaen og laget magisk stemning der eller du heiet foran TVen. Takk til dere også –  denne helgen laget vi #stolteøyeblikk sammen!