Vi starter hjemme! – Nærbø

Vi starter hjemme!

Vi hadde knapt fått puls og pust tilbake i vanlig gjenge igjen etter semifinaledramaet i Nye Loen søndag da vi logget oss på tirsdag morgen for å finne ut om vi skulle begynne finalen (det føles fortsatt litt surrealistisk å tenke på) borte eller hjemme. I bollen til EHF lå det naturlig nok bare to hvite baller og det var Nærbøs navn som ble først fisket opp. Det betyr at vi spiller første finalekamp i EHF European Cup hjemme i Nye Loen 20. eller 21.mai.

Vår motstander er rumenske CS Minaur Baia Mare som beseiret svenske Alingsås HK 62-59 sammenlagt i sin semifinale. En firemåls-seier hjemme i første kamp holdt til å gå videre til tross for tap 31-28 i returkampen i Sverige på lørdag. 

I hjemlig liga ligger Nærbøs finalemotstander på en foreløpig tredjeplass, 14 poeng bak ligaleder Dinamo Bucuresti og like mange poeng foran vår forrige rumenske motstander i europacupen, CSM Foscani 2007. 

CS Minaur Baia Mare

I motsetning til europacupdebutant Nærbø kan CS Minaur Baia Mare vise til flere tidligere opptrender i Europa. De har to ganger vunnet European Leauge, som er rangert høyrere enn European Cup, to ganger i 1985 og 1989. I tillegg har de vært i semifinalen i cupvinnercupen, sendere omdøpt til European Cup, i 1979, 1981 og 1986. 

Når finalen i EHF European Cup går inn i sine siste 60 minutter spilles den i Sala Polivalenta Lascar Pana med en kapasitet på 2000 tilskuere. Hallen fylles som regel helt under Baia Mares hjemmekamper, ofte i timer før kampstart med fullt trøkk og lydnivå fra oppvarming til dommeren har blåst av kampen. Camilla Herrem, som har spilt i Baia Mare sammen med ektemann og tidligere Nærbø-spiller Steffen Stegavik, har uttalt at å spille hjemmekamper i Baia Mare er noe av det kuleste hun har opplevd. 

Sala Polivalenta Lascar Pana

Siste helgen i mai er det Nærbøspillernes tur å oppleve stemningen i den rumenske hallen i finalens avgjørende kamp – vil trofeet bli igjen hos hjemmelaget eller bli med hjem i bagasjen til Jæren? 

Trofeet det skal kjempes om i Nye Loen og i Sala Polivalenta Lascar Pana