Nærbø møter Kolstad i sluttspillets kvartfinale – Nærbø

Nærbø møter Kolstad i sluttspillets kvartfinale

Seriespillet 2021-22 er over….Elverum tok et suverent gull med 25 av 26 seire, Drammen ble en like klar sølvvinner og Runar Sandefjord innkasserte bronsen i siste serierunde. Nå skal det for første gang siden 2019 spilles sluttspill – men hvem møter hvem i kvartfinalene? Ikke overraskende ble det Kolstad som møter Nærbø i best av tre kamper i slutten av april.

Kvartfinalene i sluttspillet spilles slik

  • Kvartfinale 1: Elverum(1)-Bækkelaget(7) Første kamp spilles søndag 24.04 i Terningen Arena
  • Kvartfinale 2: Drammen(2)-Halden(8) Første kamp spilles onsdag 20.4 i Drammenshallen
  • Kvartfinale 3: Runar Sandefjord(3)-ØIF Arendal(6) Første kamp spilles søndag 24.04 i Runarhallen
  • Kvartfinale 4: Kolstad(4)-Nærbø(5) Første kamp spilles onsdag 20.4 i Kolstad Arena

NB! Artikkelen ble skrevet før trekningen av kvartfinalene.

Trekningen baseres på at topp 4 fra seriespillet møter lagene fra 5. til 8.plass på tabellen der lagene velger motstander ut fra plassering. Det betyr i praksis at Elverum, som seriemester, velger først og kan velge mellom Bækkelaget på 7.plass og Halden på 8.plass. Drammen er neste lag som får velge og har da valget mellom Bækkelaget/Halden og ØIF Arendal. Slik fortsetter det til alle fire kvartfinalene er fastsatt. Kvartfinalene spilles best av tre kamper og laget som er høyest rangert på tabellen starter med hjemmekamp. Kampdatoene er fastsatt til 24.april, 27.april og 1.mai, bortsett fra for lagene som møter Nærbø og Drammen.

Nærbø endte som kjent på femteplass og får dermed ikke velge egen motstander. Mye tyder derimot på at det kan blir tur til Trondheim og Kolstad Arena i første sluttspillkamp for Nærbø. På grunn av vår fortsatte deltakelse i europacupen starter vi med første kvartfinale onsdag 20.april borte med returmøte hjemme påfølgende onsdag, 27.april. Hvis kvartfinalen fortsatt ikke er avgjort etter to kamper spilles tredje og avgjørende kvartfinale borte onsdag 4.mai. Det skal kåres en vinner i hver kamp, ved uavgjort resultat skal det spilles ekstraomganger.

Sist gang Nærbø var involvert i sluttspillet var etter sesongen 2018/19 da vi endte på syvendeplass og serievinner ØIF Arendal noe overraskende gikk for syvendeplass i stedet for åttendeplass i valget av kvartfinalemotstander. ØIF gikk videre til semifinalen, men måtte bruke alle tre kampene for å gå videre etter en dramatisk andre kvartfinale i Nye Loen der Nærbø vant etter ekstraomganger.

Fra tredje kvartfinale i sluttspillet 2020, mot ØIF Arendal i Sør-Amfi