Viktige kamper i begge ender av tabellen – Nærbø

Viktige kamper i begge ender av tabellen

Det er en travel helg i REMA1000-ligaen – til tross for at Nærbø kan ligge med beina høyt og nyte en spillefri helg. Som kjent klarte vi ikke beseire Halsum onsdag – dermed fikk Haslum en pustepause i nedrykksstriden, mens vi skled ned til en femteplass på tabellen.

Kolstad og Tønsberg/Nøtterøy spilte også sine 23.kamper i Kolstad Arena onsdag – en kamp der bortelaget valgte å sende et rent rekruttlag/G18 lag med 2003 spillere til Trondheim. De klarte å score 16 ganger på et Kolstad som satte 40 og dermed sikret to nye poeng som brakte de opp til tredjeplass, 4 poeng bak Drammen. Tønsberg Nøtterøy på side har kun Bergen Håndball bak seg på tabellen med to poeng mer enn bergenserne. 

Lørdag møttes Halden og KRS topphåndball i Aquarama. Et viktig oppgjør mellom to lag som begge kjemper for en sluttspillplass. I gårsdagens kamp trakk Halden det lengste strået og sikret seg to nye poeng. Foran resten av den 23. serierunden ligger de dermed a poeng med Bækkelaget – BSK rett over sluttspillstreken, Halden rett under. KRS Topphåndball har plassert seg på syvendeplass  – tre poeng foran BSK og Halden som begge har 19.

I dag kommer det interessante oppgjør på rekke og rad. Elverum skal opp mot en vanskelig motstander i Runar Sandefjord, som har like mange poeng som Kolstad på tredje med en kamp mindre spilt. Runar har nok bronseplassen som motivasjon når de skal forsøke å tukte seriemesteren på deres hjemmebane i Terningen Arena. 

Søndagens andre oppgjør i toppen av tabellen finner sted i mellom Drammenshallen mellom Drammen, som synes å ha kontroll på sølvplassen, og ØIF Arendal som før dagens kamp ligger rett bak Nærbø på en sjetteplass. ØIF, som slet med å sette ballen bak Nærbøs kommende målvakt Joachim Søholm Christensen i kampen mot Runar Sandefjord for en uke siden, kan med seier over drammenserne bytte plass med Nærbø på tabellen – en plassering som kan vise seg viktig når kvartfinalene i sluttspillet skal settes opp.. 

De to siste kampen i kveldens runde er begge en kamp for tilværelsen i REMA1000-ligaen. Bergen Håndball har plukket fattige ni poeng på 22 kamper og med tap i dag kan de ikke lenger redde plassen i REMA1000-ligaen. De møter et Fjellhammer som med 18 poeng fortsatt kan nå en sluttspillplass og nok er lite interessert i å avgi poeng på Vestlandet. Det samme gjelder for Bækkelaget som tar turen til Sandefjord og Jotunhallen – Bækkelaget ligger utsatt til å den siste sluttspillplassen, Sandefjord har tre poeng opp til den siste kvalifiseringsplass som Haslum innehar etter seieren mot Nærbø for fire dager siden. 

For ordens skyld – etter 26.serierunde 9.april 2022

  • Plass 12-13-14 rykker direkte ned til 1.divisjon.
  • Plass 9-10-11 spiller kvalifisering mot 2-3-4 i 1.divisjon. 
  • Plass 1-8 kvalifiserer til sluttspill med fire kvartfinaler.

Sluttspillets kvartfinaleoppsett

  • Kvartfinale 1: Seriemester velger lag 7 eller 8.
  • Kvartfinale 2: serietoer velger lag 6, 7 eller 8.
  • Kvartfinale 3: serietreer velger lag 5, 6 eller 7.
  • Kvartfinale 4: seriefirer får tildelt lag 5, 6, 7 eller 8
  • Seriemester og toer kan altså ikke møtes i en kvartfinale i sluttspillet. Kampene spilles best av tre kamper der alle kamper skal ha et avgjørende resultat. 

Ingen grunn til ikke å følge med på REMA1000-ligaen i kveld altså, selv om våre gutter ikke er i aksjon. Neste kamp for Nærbø er hjemmekamp mot Sandefjord Håndball søndag 27.mars klokken 18.30. Billetter kan du kjøpe i app og her på nett. Barn under 16 år slipper inn gratis hvis de legger av billett på seksjon E og F i appen.

Kamptidspunkt REMA1000-ligaen søndag 13.mars 2022

17.00 Drammen – ØIF Arendal på Direktesport

18.00 Bergen Håndball – Fjellhammer på Direktesport

18.00 Sandefjord Håndball – Bækkelaget Håndball Elite på Direktesport

18.30 Elverum – Runar Sandefjord på TV2 Play/TV2 Sport 2