Ny spiller inn – Nærbø

Ny spiller inn

24 år gamle Gustav Karl Håkan Bergendahl blir Nærbøspiller fra sesongen 2022/23. Den nåværende Tønsberg/Nøtterøy-spilleren har signert en 3 års avtale med Nærbø Herrer. 

Den høyreiste svensken kom til Norge og Runar før 2020/21-sesongen. Det var ikke gitt at Gustav sin håndballkarriere skulle føre ham til Norge. Etter å ha spilt i barndomsklubben HK Aranäs flere år var motivasjonen på retur og bestemte han seg egentlig for å legge opp våren 2019.  Noen kompiser overtalte ham til å bli med på å trene med 3.divisjonsklubben Särökometernas HK.

Sammen med kompisene i 3.divisjon fant Gustav tilbake lysten å spille håndball og sommeren 2020 ringte Runar Sandefjord og inviterte til prøvespill i Sandefjord. Prøvespill under koronarestriksjoner betydde pasninger, skuddtrening og kontratrening uten kontakt og uten mulighet til å vise frem Gustavs styrke på håndballbanen – forsvarsspillet. 

Prøvespill gav tilbud om kontrakt og Bergendahl fikk sin Runar-debut i REMA1000-ligaen mot Elverum høsten 2020. Grunnet lite spilletid flyttet Gustav på seg etter vinterpausen i 2021, fortsatt i REMA1000-ligaen, men denne gangen til Tønsberg Nøtterøy hvor han har spilt siden og særlig markert seg med sitt solide forsvarsspill. En tredjeplass på bestrafnings-oversikten for sesongen vitner om en spiller som ikke gir ved dørene i sitt forsvarsspill.

Gustav Bergendahl i Runartrøya Foto: Runar Sandefjord

Gustav selv sier følgende om overgangen til Nærbø og å flytte på seg til Jæren: «Jeg fikk et veldig bra inntrykk av klubben fra mine samtaler med Rune og jeg har bare hørt gode ord om klubben når jeg har snakket med spillere og trenere. Jeg liker at det er en sterk treningskultur i klubben og det virker som en klubb der spillergruppa jobber bra sammen. Som spiller er jeg en typisk toveis-spiller der min største styrke er forsvarsspillet, men jeg har mye å bidra med fremover også. Jeg ser frem til å spille foran publikum i Nye Loen, det har alltid vært bra trykk i hallen når jeg har vært på besøk der. Å flytte til Jæren ser jeg frem til – det virker et sted der som interessen for håndball er stor.  Det blir spennende å oppleve en ny del av Norge.»

Høsten 2022 blir Gustav en del av Nærbø Herrer. Den 198 høye svensken blir hentet til for sin styrke som forsvarsspiller og er primært tiltenkt en strekspillerolle i Nye Loen. Vi gleder oss til å se Gustav i den blå og hvite drakta til høsten!

PS! Gustavs bror er også å finne på håndballbanen….kanskje så du ham i januar da Oscar Bergendahl sammen med Sverige tok hjem gullet fra EM (og slo Norge i kvartfinalen på veien dit.)

Gustav Karl Håkan Bergendahl. Foto; Tønsberg Nøtterøy