John forlenger til 2024 – Nærbø

John forlenger til 2024

I dag kom nyheten at vår solide venstrekant John Thue har re-signert for 2 nye sesonger med Nærbø Herrer. Han blir dermed å finne i og rundt Nye Loen ut sesongen 2023/24. 

John er en ekte Nærbøgutt som har spilt håndball, og fotball, i Nye Loen gjennom hele oppveksten. Sammen med kompisgjengen begynte han med håndball i 6-årsalderen og etter hvert, med inspirasjon fra landslagets Håvard Tvedten, fant han sin plass nede på venstrekanten. 

Etter opprykket til eliteserien sesongen 2018/2019 fikk John ny konkurranse på venstrekanten. Med Sindre Heldal inn i troppen ble han henvist til benken store deler av de tre neste sesongene. Før årets sesong reiste som kjent Sindre videre til Elverum og veien til venstrekanten lå igjen åpen for John. Og han har virkelig tatt eierskap i den plassen så langt – stødig i forsvar, også som toer, en egen evne til å snappe ballen (det hjelper å være 191 høy!) som ofte fører til kontringer alene mot motstanders målvakt og et trickskudd som har begeistret oss mer enn en gang. 

Mer spilletid fører som kjent til økt selvtillit og trygghet på banen – John har formelig strålt i den blå og hvite drakta denne høsten og vinteren. Med 73 mål på 19 kamper i REMA1000-ligaen til nå, et godt stykke over fjorårets 5 scoringer på 12 kamper, innehar han fjerdeplassen på Nærbøs toppscorerliste.  

På spørsmål fra Jærbladet om sin nye kontrakt sier hovedpersonen selv: «Jeg er glad de vil ha meg med videre. Nå er vi inne i en spennende periode og motivasjonen er på topp. Vi er et bra lag under stadig utvikling så dette er to år jeg ikke vil gå glipp av»

Vi er glade for at John velger å fortsette sin håndballkarriere hos oss. Med Nærbø har han innkassert to gull i G20-NM og et NM-sølv for seniorer og i år vært med å spille laget frem til kvartfinale i europacupen, i tillegg til å potensielt blande seg inn i medaljekampen i REMA1000-ligaen. 

Johns draktsponsor i år, som gjennom alle år i eliteserien, er Rogalandshus AS – som seg hør og bør for en utdannet snekker og snart ferdig utdannet ingeniør.