Festaften i Nye Loen – Nærbø

Festaften i Nye Loen

Sjelden har det vært mer usikkerhet rundt en kamp i Nye Loen. Hvordan hadde en uke med koronasykdom i troppen påvirket spillerne? Hvor mange ville finne veien til tribunen i et lokalsamfunn med mye sykdom? Hvor gode var egentlig de høyreiste rumenske motstanderne fra CSM Focșani 2007? De fleste vi spurte om hva magefølelse foran kampen hadde ingen svar…..det var for mange usikre variabler til å stole på den.

Rune Haugseng uttalte til Jærbladet før kampstart at «koronaplanen» var å holde tempoet nede for å sikre at spillerne, som hadde tilbrakt mer tid under dyna enn på treningen den siste uken, skulle klare å stå kampen ut. Fysikken til bortelaget tilsa at dette kunne bli tøft og med hjemmekamp i første runde kunne hvert mål vise seg viktig med tanke på returmøtet i Romania neste søndag. Preben Leander Nord-Varhaug og Mike Würtz Lønne måtte stå over kampen med henholdsvis positiv koronatest og kneskade.

En uke uten trening hadde gitt spillerne tid til å se video, planlegge og analysere før kampstart. Det så ikke ut til å gi uttelling de første minuttene av kampen. Nærbø slet i etablert angrep, CSM Focșanis målvakt plukket skudd og innspill til strekspiller Ole Nærland ble stoppet. Mens Nærbø bommet på sine første skuddforsøk, fant Focșani vei gjennom hjemmelagets offensive forsvar og målvakt Halvor-Elias Nærland to ganger. Først etter nærmere fem minutter klarte Nærbø ved Theodor Svensgård å sette ballen bak Focșanis målvakt. Til gjengjeld kopierte han bedriften kun få sekunder etter og utlignet til 2-2.

CSM Focșani beholdt ledelsen utover omgangen, men klarte aldri riste av seg Nærbø-laget. Godt hjulpet av et forsvar som satt bedre og bedre og redninger fra Halvor-Elias Nærland kunne de sette fart mot et rumensk lag som ikke var altfor interessert i å løpe hjemover. I etablert angrep derimot buttet det fortsatt mot for hjemmelaget, mens gjestene brukte tid i oppbygningen av sine angrep for å finne hull i Nærbø-forsvaret.

Utligningen for Nærbø kom ved en nydelig finte i ankomst av Rassin Haugseng som fløy gjennom midtforsvaret til Focșani og scoret Nærbøs 7. mål etter halvspilt omgang.  På stillingen 8-8 fikk endelig danske Lasse Hamann-Boeriths sin debut i Nye Loen og ble ønsket velkommen av et entusiastisk publikum. Han markerte seg først ved å assistere Theodor Svensgårds fjerde scoring for kvelden før han satte fart, fant vei mellom to forsvarsspillere og kunne notere seg for sin første offisielle scoring fo Nærbø.

Og nå hadde det virkelig løsnet for Nærbø, de fortsatte løpsfesten mot et tungt rumensk lag. Med syv minutter igjen av første omgang ledet hjemmelaget med 4 mål. Trenerbenken til gjestene så seg nødt til å ta en timeout, uten at det stoppet de blå og hvite. Med solid forsvarsspill, keeperredninger og kvikke bein kunne Nærbø gå til pause med syvmålsledelse 20-13. Av Nærbøs 20 mål ble 9 av dem satt av de to høyrekantene i første omgang! Publikum på tribunen trodde knapt nok det de så!

Så var det disse spørsmålene igjen – kunne Nærbø holde oppe tempoet i andre omgang? Orket de etter den spesielle uken i forkant av ecupkampen? Svaret kom like kjapt som kontringene – ja de orket! Focșani fikk aldri i gang sitt spill, de ble effektivt stoppet i forsvar, fraløpt og kontret i senk av et løpsvillig Nærbø. Den nevnte koronaplanen om å holde tempoet nede så ut til å være avviklet. Vegard Bakken Øien byttet plass med Halvor-Elias Nærland og plukket som sin kollega viktige avsluttninger fra rumenerne.

En skikkelig laginnsats altså, sammen med en livlig publikum på 934 stk som sørget for å støtte sitt lag gjennom hele kampen. Focșani satte like mange mål de siste tretti minuttene som de første, mens Nærbø økte med 19. Sluttresultatet ble dermed en solid 13-målsseier 39-26 og et godt utgangspunkt foran turen til Focșani neste helg.

13 måls ledelse kan være misvisende. Hvis noen tror at kampen om kvartfinale i EHF European Cup allerede er avgjort – tro om igjen. Nærbøspillerne skal neste helg ut i kamp på Focșanis hjemmebane. Lydnivå og engasjementet fra tribunen, som denne helgen kom Nærbøspillerne til gode, vil neste helg være på CSM Focșani 2007 sin side. Nærbøspillerene kan nok vente seg en tøff fysisk kamp der de må gi sitt aller beste for å forsvare ledelsen sin.

Sjelden har vi sett Nærbø bedre enn denne lørdagskvelden – alle spillere bidro til en jubelkveld i Nye Loen. Av mange gode ble forsvarskjempen Rassin Haugseng fortjent kåret til Nærbøs beste. Takk også til publikum som på en dag der munnbindpåbud og meter ble avviklet valgte å feire sammen i Nye Loen. De skapte en magisk ramme rundt en magisk kamp!