Tirsdag 7.desember kl. 11.00 var det på ny tid for trekning i EHF European Cup fra EHF sitt hovedkvarter i Wien. Klar til trekning lå 16 røde baller, fordelt i to glassboller. Nærbøs navn lå i glassbolle nr 1, sammen med blant annet Drammen HK. Vårt navn ble ikke lest opp før helt mot slutten av trekningen – da var det allerede klart at reisen videre i Europa kom til å gå østover.

CSM Foscani 2007 spiller sine kamper i blå eller hvite drakter.

Navnet på klubben som omsider dukket opp ved siden av vårt er CSM Foscani 2007 fra Romania. Laget holder til i byen Foscani, øst i Romania. Den nærmeste flyplassen ligger i Romanias hovedstad Bucuresti, ca 285 km fra Foscani. Det går flere daglige avganger med tog mellom de to byene – en togtur som tar ca 2 timer og 40 minutter.

Klubben er, som oss, for første gang med i europacupspill denne sesongen. CSM Foscani 2007 ble grunnlagt i 2007 og rykket opp til øverste liga, Liga Naționalăs, i Romania i 2015. I fjorårets sesong endte de på 5.plass i liagen og røk ut av den nasjonale cupen i 1/8-delsfinalen på straffer. Til nå i årets sesong ligger de på 6.plass med 25 poeng på 13 spilte kamper ( 8 seire, en uavgjort og 5 tap og +4 i målforskjell). Laget spiller sine hjemmekamper Vrancea Sport Hall – en hall med kapasitet på 1400 stk.

Som nevnt har ikke den rumenske klubben deltatt i europacupspill før årets sesong. De kom inn i EHF European Cup i andre runde, som oss. Der beseiret de Handball Kaerjeng fra Luxembourg med 68-53 sammenlagt, før de hadde en mer jevn batalje mot islandske Haukar i tredje runde. Det rumenske laget vant med to mål hjemme og i returkampen på Island sist helg tapte de med ett mål – dermed var det CSM Foscani 2007 som kunne juble for videre avansement og nå blir vår motstander blant de 16 siste lagene som er igjen i konkurransen.

Spillertroppen til vår rumenske motstander inneholder spillere fra Romania, Makedonia, Russland, Bosnia-Herzegovina og Serbia. Toppscorer i europacupkampene så langt har vært den serbiske venstrevingen Filip Marjanovic med 22 mål , fulgt av høyrebackene Mihaita Miroiu og Constantin Bogdan Manescu med 16 mål hver. Målvaktene har hatt en redningsprosent på mellom 30 og 40%.

Byen Foscani ligger øst for hovedstaden Bucuresti, er hovedstaden i fylket (judet) Vrancea og ligger ved bredden av elven Milcov mellom de to gamle fyrstedømmene Valakia og Moldavia. Innbyggertallet i byen er ca 103000 og historisk sett har byen vært et knutepunkt mellom russiske herskere og de sørøstlige delene av Europa. Flere historiske avtaler har blitt signert i byen, bl.a. våpenhvileavtalen mellom sentralmaktene under 1.verdenskrig. Foscani ligger i det rumenske vindistriktet, men er også en industriby der det utvinnes kull, kopper, jern og olje i området.

Arrangement på torget i Foscani

At vårt navn ble trukket først opp av de to lagene i dag betyr at vi for første gang skal begynne en europacuprunde på hjemmebane i Nye Loen. 12. eller 13.februar 2022 tar vi mot CSK Foscani hjemme, før vi spiller returkampen i Vrancea Sport Hall 19. eller 20.februar 2022.

Returkamp EHF European Cup Haukar-CSM Foscani, 4.desemeber 2021