ASD Accademia Pallamano Conversano 2014, heretter forkortet til Pallamano Conversano, kommer som våre motstandere fra helgens 2.rundekamper fra Italia. Denne gangen flytter vi oss over til fastlandet, til byen Conversano i provinsen Bari som ligger sør-øst i Italia ut mot Adriaterhavet. 

Byen Conversano ligger i innlandet mellom kystbyene  Mola de Bari og Polignana a Mare. Det bor i overkant av 26.000 innbyggere i byen ble grunnlagt i tidlig jernalder. Hovedattraksjonen i bybildet er en middelalderborg som daterer tilbake til det 6.århundre. Byen er et gammelt jordbrukssenter bygget på en høyde sør i Bari. Hvis du reiser med tog gjennom regionen ligger i vil du se mange olivenlunder, vinranker og kirsebærtre. 

Håndballaget Pallamano Conversano vant fjorårets serie A med 58 poeng – 13 poeng foran forrige rundes motstander Raimond Sassari. Av 28 kamper vant de 25, spilte en uavgjort og tapte to med en målforskjell på 846:704. Til nå i årets sesong har de spilt fire kamper og ligger foreløpig på en 5.plass. med tre seire og ett tap på fire kamper.  Laget spiller sine hjemmekamper i Pala San Ciacoma som har en kapasitet i underkant av 4000 tilskuere. De har skiftet navn to ganger, de har før gått under navnene H.C.Conversano og PlanetWin365 Conversano. Navnet de har i dag, ASD Accademia Pallamo Conversano 2014 skiftet de til i 2014.

Pala San Ciacoma, Pallamano Conversanos hjemmebane

Pallamano Conversano er ikke ukjent med spill i Europa. Fra sesongen 2001/2002 til 2012/13 har de deltatt i diverse europeiske cupspill, med 1/8 finale mot HC Vardar PRO-Skopje i Challenge Cup i 2005/06 som beste resultat. De gikk videre til 3.runde i årets EHF European Cup etter å ha slått ut MRK Sloga Doboj fra Bosnia-Herzegovina med 64-49 totalt. 

Troppen består av 17 spillere i alderen 17-33 år. De fleste er, som hos Raimond Sassari, italienere, men vi finner også en spiller fra Bosnia-Herzegovina og en høyreback fra Sverige. Toppscorer i kampene mot MRK Sloga Doboj ble høyreving Demis Radovicic med 12 mål totalt og hans kantmakker på høyresiden Gian Valentino Rossetto med 10 mål totalt på de to kampene. Målvakt Pasqualino Di Giandomenico hadde en redningsprosent på nesten 42%  i den første kampen og opp mot 35% i returkampen. 

Den første kampen er satt opp til å gå i siste helgen i november i Pala San Ciacoma, før vi igjen står klar til å ta imot et italiensk lag i Nye Loen den første helgen i desember. Da det blir avgjort hvem som går videre til 1/16-delsfinalene i årets EHF European Cup. Nye Loen er klar til nok en Europafest om fem uker – er du?