Fem dager….fem dager igjen før REMA1000-ligaen offisielt blåses i gang. For første gang skal Nærbø starte seriespillet foran sitt hjemmepublikum i Nye Loen. Selv om Covid fortsetter å sette sitt preg på idretts-hverdagen kan vi heldigvis ønske publikum, 500 i tallet, tilbake til tribunen. Sesongkort er allerede lagt ut i appen som kan lastes ned på Google Play eller AppStore.

Oppkjøringen til sesongen har fulgt vanlig oppskrift – mye og hard trening ispedd treningskamper. Første en tur til Farsund der nyopprykkede Kristiansand Topphåndball ventet – og selv om det «kun» ble ett-måls seier var det en kamp Nærbø lå foran fra start til slutt. Jesper Edland fikk sine første minutter med elitelaget og rakk også å sette sitt første a-lagsmål.

Deretter gikk turen 120 mil østover til Göteborg og tre kamper på tre dager mot IK Sävehof, Alingsås HK og HK Aranäs fra svensk toppliga. De kom henholdsvis på 1., 5. og 13.plass i fjorårets Handbollsliga. Først ut var de svenske mestrene som trenes av tidligere Elverum-trener Michael Apelgren. Kampen var jevn til de siste minuttene gjenstod – da dro Sävehof fra og vant kampen 34-40. Dagen var det Nærbø sin tur å ta seieren, denne gangen mot Alingsås – resultatet 28-23. Tredje kampen på tre dager ble et firemålstap, men alt i alt gode gjennomkjøringer mot god motstand

Tre treningskamper gjenstod før seriestart – først to kamper på rappen mot Norges beste lag Elverum i Terningen Arena. Her fikk Nærbølaget virkelig kjørt seg, særlig i lørdagens kamp. Feil og bomskudd ble hardt straffet, på det meste ledet Elverum med over 20 mål. Heldigvis ble søndagens kamp noe jevnere – selv om resultatet til slutt viste 10 mål favør Elverum. 

Siste treningskamp før ligastart ble spilt sist helg, denne gangen mot 1.divisjonslaget SIF Håndball – en liten generalprøve både for spillere for arrangementskomiteen i Nye Loen. Med seriestart kun få dager unna fikk vi testet lys, lydanlegg og ikke minst endelig spille foran publikum i Nye Loen igjen. Kampen ble jevnspilt der SIF hadde initiativet frem til det stod 10 minutter igjen – da rykket Nærbø forbi og vant kampen 31-28 der både Jesper Edland og Gustav Halvorsen fikk satt sine første mål i Nye Loen. Vi kan vel konkludere med at både laget og publikum har noe å gå på foran seriestarten. 

REMA1000-ligaen kastes igang i Nye Loen onsdag 1.september klokken 18.30 mot Bergen Håndball (tidligere Fyllingen/Bergen). Sesongkort for sesongen 2021-22 ligger som nevnt tidligere allerede ute i appen. Ca. 150 enkle billetter til onsdagens kamp legges ut for salg førstkommende mandag kl 16.00 (Billetter kan kun kjøpes i app, ikke i døren på kampdagen)

Vi gleder oss til å ønske 500 publikummere velkommen til kamp. Så lenge vi fortsatt har begrensinger på hvor mange vi kan ta inn i hallen er det på godt norsk «free seating» på seter med krav om et tomt sete mellom eller på grønne klistremerker på benkene. Vi kan kanskje ikke bruke #fullhall enda, men vi ønsker dere 500 hjertelig velkomne til ny sesong. Klapp, hei og tromm som om vi er 2000 – det er på tide å presentere motstanderne for vår 8.spiller! Ventetiden er over om 5 dager – vi snakkes i Loen.

#stolteøyeblikk #nærbøpåkartet #blodsnåttogjuling