1.juni er starten på årets Pride-markering – en markering som vil vare ut juni måned. Dette året fronter Rabalder Håndballklubb en egen kampanje rettet inn mot idretten – #jegstøtterregnbuen. Kampanjen har som mål å skape åpenhet rundt og fjerne tabuet rundt LHBT-personer i idretten. Idrettens motto «Idrettsglede for alle» forplikter – idretten må jobbe for å leve opp til at det gjelder alle, uansett hvem man elsker eller hvilket kjønn man identifiserer seg med.

I flere år har vi gitt rødt kort til rasisme i idretten. Det skal vi fortsatt gjøre, men vi ønsker i tillegg å gi rødt kort til homofobi. Idretten skal være et trygt og godt sted å være, også for de som tilhører LHBT-miljøet.

Hvorfor ønsker vi å sette fokus på dette?

  • Bakgrunn og legning skal ikke stoppe noen fra å drive idrett – alle skal kunne være seg selv
  • Håndballen er for alle!
  • Vær stolt av den du er – kun du vet hva som er riktig for deg!
  • Å gå ut på håndballbanen i trening og kamp skal være trygt – uansett HVEM du elsker

I løpet av juni måned ønsker Nærbø Herrer, sammen Norges Håndballforbund og Rabalder Håndballklubb å sette fokus på og gi rødt kort til homofobi i idretten – alle som ønsker å delta i idrett skal føle seg velkomne, trygge og ivaretatt hos oss!

#jegstøtterregnbuen

Her kan du lese kronikken «Hvor er de hetrofile forbildene i idretten» skrevet av Rabalder Håndballklubb i VG 01.06.21