Nei, det er ikke 1.april og vi har heller ikke slått oss sammen med vår nabo i sør. Når REMA1000-ligaen kastes gang igjen skifter Nærbø fra hvite bortedrakter til grønne bortedrakter. Hvorfor lurer du på?

Vår sponsor Aarbakke AS har et mål om bli verdens grønneste produsent for oljeindustrien innen 2025. De har allerede begynt å jobbe mot målet ved å bruke elektriske trucker, hybridbiler, skifte til energisparende LED-lamper, kjøper grønn strøm fra Lyse og hvert produkt som leveres fra fabrikken i Vardheia på Bryne leveres med et utslipps-sertifikat

For å markere jobben mot en grønnere hverdag tok Aarbakke AS kontakt med Nærbø Herrer og Bryne FK og presenterte ideen om grønne bortedrakter, sammen med en ekstra sponsorsum, for begge Eliteserielag. Markedssjef Jonas Edland hos Nærbø berømmer ideen og var ikke vanskelig å få med om bord.

«Draktene er vår identitet og signal utad. Det er viktig for idretten også å markere og ta sitt ansvar for en grønnere hverdag. Vi er glade for at Aarbakke AS vil markere sin vei mot målet som verdens grønneste produsent innen oljeindustrien via oss.»

Årets assistkonge og midtre bakspiller, Andreas Horst Haugseng, kan sammen med resten av Nærbøherrene ikle seg grønn drakter når REMA1000-ligaen starter opp igjen.

I Aftenbladet kan du lese mer om Aarbakke AS sitt grønne draktsprell (med abonnement).