Sluttspillet er avlyst – Nærbø

Sluttspillet er avlyst

I år som i fjor blir det ikke noe av sluttspill i REMA1000-ligaen. I dag har forbundstyret på et ekstraordinært styremøte vedtatt følgene for REMA1000-ligaen Herrer og 1.divisjon herrer (utdrag fra artikkel på handball.no)

For REMA 1000-ligaen og 1. divisjon menn gjelder følgende:

**Sluttspillet avlyses i sin helhet. Halvspilt serie legges til grunn for endelig tabell. Dette betyr at Elverum er seriemester. Kristiansand TH rykker opp fra 1. divisjon, mens ingen lag rykker ned fra 1. divisjon. Se endelige tabeller lenger ned.

**Planen om å gjennomføre kvalifiseringsspill om tre plasser i REMA 1000-ligaen sesongen 2021/22 opprettholdes, forutsatt at de deltakende lagene får spille treningskamper fra uke 18. Primærmålet er at kvalifiseringen kan gjennomføres innen utgangen av mai.

**Kvalifiseringskampene spilles best av tre, og består av følgende oppgjør: Sandefjord – Follo, Viking Stavanger – Nøtterøy og Halden TH – Falk Horten.

**Neste sesong spiller 14 klubber i REMA 1000-ligaen menn, og 11 klubber i 1. divisjon menn. 

**Europacupplasser for sesongen 2021/2022 er vedtatt tildelt som følger, basert på plasseringer i seriespillet og NM:

Europa League 1: Elverum (seriemester)

Europa League 2: ØIF Arendal (Nummer 2 i seriespillet)

EHF Cup 1: Nærbø (NM-finalist)

EHF Cup 2: Drammen (Nummer 3 i seriespillet)

– Vi har gjort våre vurderinger etter beste skjønn, og med mål om å lage det vedtaket som totalt sett blir mest rettferdig – i en svært krevende tid. Vedtaket betyr at de fleste lagene i topphåndballen er ferdig med sesongen 2020/21, og kan se frem mot høsten, hvor vi har godt håp om at tilværelsen er mer normal, sier håndballpresident Kåre Geir Lio.

I henhold til vedtaket har tre kvinneklubber (Vipers, Storhamar og Sola) og seks i herrehåndballen (Halden Topphåndball, Viking Håndball, Sandefjord Håndball, Follo HK, Nøtterøy Håndball og Falk Horten) viktige kamper foran seg denne våren. Forbundsstyrets nedskalerte ambisjon, uttrykt gjennom dette vedtaket, er det skal spilles et sted mellom 8 og 11 topphåndballkamper i Norge før sommerferien.

– Smittetallene går ned. Signalene er at det i starten av mai kan bli gjenåpnet for treningskamper for lag i topphåndballen. Det neste trinnet i myndighetenes gjenåpningsplan blir da å åpne for ordinære topphåndballkamper. Ved å avvikle disse oppgjørene mener vi at vi lander på et absolutt minimum av hva som må til for å avslutte sesongen 2020/2021, sier Lio.

– I behandlingen av saken er sportslige og medisinske faktorer vedlagt. Vi har hele veien vært i dialog med myndighetene, og at antallet håndballkamper blir lavest mulig, gjør det også mer sannsynlig at vi får lov til å komme i gang, forteller håndballpresidenten.

– Vi vet at det har vært en frustrerende og usikker sesong for mange klubber. Enkelte har iverksatt permitteringer. Jeg vil samtidig fremheve klubbenes innsats: De har vært veldig flinke i kommunikasjonsformen mot Norges Håndballforbund gjennom denne perioden, de har vært flinke i kommunikasjonsformen utad, og de har ikke minst løst utfordringene knyttet til egen drift på beste vis. Det skal de all ros for, sier Kåre Geir Lio.

Hele artikkelen på handball.no kan leses her