…, nesten på akkurat denne tiden, ble den nest siste serierunden i REMA1000-ligaen 2019/2020 blåst i gang i Nye Loen. En vanlig onsdag, eliteseriekamp midt i uken er ikke noe uvanlig på Nærbø. Men ingenting var vanlig denne kvelden. To håndballag på plass, Fyllingen Bergen stod på motsatt banehalvdel. To dommere og en delegat også på plass, Harald og Morten satt oppi kommentatorboksen som vanlig  og dugnadsgjengen styrte med sitt i minuttene før kampstart. Men noe manglet …… aldri har vel en eliteseriekamp blitt spilt med så lite lyd fra tribunene på Nærbø.

Flagget til trommegjengen hang oppe, men ingen trommer var å høre i Nye Loen denne kvelden. 11.03.20

For mot spillerne lyste det tomme seter fra alle sider – dørene var låst og ingen som ikke hadde tildelte oppgaver fikk slippe inn. Bildet under ble symbolet på det som var i ferd med å skje….. noen få samlet seg foran den låste døren for å prøve å få et glimt gjennom vinduet.

Låst ute fra hallen med håp om få med seg noen små glimt fra kampen mellom Nærbø og FyllingenBergen 11.3.20

For oss som var inne i hallen var det hele ganske surrealistisk. Innerst inne visste vi at dette var siste kvelden før hverdagen som vi kjente den ble endret. Siste serierunde og sluttspill var i flestepartens hoder allerede avlyst. Hele stemningen i hallen var….avventende er vel det beste ordet. Etter 60 minutter lyste det 27-27 på tavla – poengdeling og alle gikk hver til sitt med følelsen av at noe kom til å skje neste dag.

Bak den solide Nærbømuren lyste tomme tribuner….11.03.20

Torsdag 12.mars kl 14.00 gikk Erna Solberg på podiet i regjeringskvartalet og erklærte Norge stengt. Ingen av oss hadde nok ventet at vi nå….ett år etter fortsatt skulle leve under et smittevernsregime. Vi er takknemlige for at vi har klart å gjennomføre de oppsatte serierundene og NM før nye, strenge tiltak ble innført i januar. Nå er det 73 dager siden vi sist spilte offisiell kamp i Boligpartner Arena og 83 dager siden vi spilte foran publikum i Nye Loen. Vi savner kamp, spenningen i kroppen kampdagen, duellene på banen og ikke minst savner vi å spille for vårt publikum.

I skrivene stund blir det ikke kamper før etter påske – da er vi kommet ut i april måned.Hvordan resten av serien og sluttspillet blir seende ut er i NHFs hender og mens vi venter på svar stiller vi motiverte på hver trening for å være best mulig rustet når dommernes fløyte igjen runger i hallen.

I morgen er det ett år siden verden som vi kjente det ble snudd på hodet – husk at å bry seg er også smittsomt! Vær snille mot hverandre, hold avstand, vask hendene og bli hjemme om du føler deg syk. #altblirbra