2020 har vært et spesielt år…..i dag lukker vi boka og håper 2021 etterhvert vil bringe en mer normal hverdag. Her følger en liten oppsummering av året som har vært, både i tekst og bilder

Januar                         

Det er landslagspause i REMA1000 serien og Nærbø ligger på 5.plass etter 9 av 10 poeng på de fem siste kampene før vinterfri. Nå må Nærbøguttene gjennom oppkjøring nr.2…morgenøkter i styrkerommet, knallhard fysisk trening og håndballøkter med høy intensitet. Midt i måneden tar laget turen til Danmark og to treningskamper mot Skanderborg og Fredericka.

I slutten av måneden blir det kjent at Atle blir Sandnes spiller….i to uker

 Februar  

Vårsesongen starter med et klart tap i Elverum. Fire dager senere bli det et nytt tap på bortebane for Drammen.

Midt i måneden er det endelig klart for ny kamp i Loen mot Haslum og Tord Lea Knutsen får sin første eliteseriekamp for Nærbø. Kampen blir nok mest husket for den utrolige opphentingen fra tre mål bak med 90 sekund igjen til Tord Aksnes Lode setter ballen i mål og sikrer uavgjort akkurat i det fløyta går. 

I Oslo går Nærbø på nok et bortetap for Bækkelaget – dermed ender måneden med tre tap og et uavgjort. 

Trener Marc Uhd sliter med å bestemme seg for om han vil bli med videre eller ikke.

Mars

Første dagen i mars tar Nærbø et langt steg mot sluttspillplass etter seier mot Follo. En ny debutant scorer – Andreas Lervik setter sitt første eliteseriemål. Neste kamp mot ØIF Arendal borte var lenge jevn, men blir noe preget av Andreas sitt røde kort litt uti andre omgang og det ender med tap                           

Mellom kampen i Arendal og den siste hjemmekampen mot Fyllingen i Nye Loen endres hverdagen i Norge. Covid19 gjorde sitt inntog i Norge i slutten av februar og smitten brer rundt seg. Norges myndigheter tar grep og det blir forbudt med store samlinger – siste hjemmekamp mot Fyllingen må gå for tomme tribuner. Tollef Helland er for første gang i eliteserietroppen. Kampen ender med uavgjort og mange kjente på følelsen av at dette ble nok den siste kampen i årets serie, en runde før slutt.

Dagen etterpå 12.mars stenges Norge ned. Den siste serieomgangen og sluttspillet avlyses. Spillere og trenere permitteres, samtidig som Marc gir beskjed at han fortsetter et år til. Det blir kjent at Steffen har spilt sin siste kamp for Nærbø – han legger opp og blir hovedtrener for Solas damelag.

I stedet for fellestreninger blir hverdagen egen og hjemmetrening. Stuegulv og skog blir de nye treningssentrene og egne tanker blir følgesvenn i stedet for kompiser. 

Rassin kåres til Årets Nærbøspiller av Jærbladet

Laget prøver å hjelpe til der de kan – i slutten av måneden stiller de opp som komle-utkjørere for Jette og Kafe Jærbuen, med håndsprit og hansker på indrelomma. 

April

Marc Uhd ombestemmer seg og fortsetter likevel ikke som Nærbøtrener. Håndballstyret må ut på trenerjakt og det blir i slutten av måneden avslørt at Heine Ernst Jensen tar over Nærbø sammen med Rune. 

 Halvor-Elias overrasker 7-år gamle Garman med å komme på døra med signert drakt 

Mai

Andreas blir kåret som årets publikumsfavoritt.

Endelig med mange og strenge restriksjoner kan Heine lede sin første fellestrening med Nærbø. Uten kontakt mellom spillere, med spirtstasjon og faste plasser på tribunen pluss låste garderober…men uansett trening i Loen igjen!

Terminlista for REMA1000-ligaen offentliggjøres – med 13 lag i stedet for 12 blir det ekstra mange kamper. Nærbø skal spille 17 kamper før jul pluss evt NMkamper.

Juni

Ny pris til Andreas – denne gangen som årets assistkonge. Sindre henter også hjem pris som årets venstrekant

Juli

Årets treningsleir legges til Sørlandet med overnatting i private hytter. Endelig kan det trenes med kroppskontakt igjen.

Ole, Preben og Halvor-Elias stiller opp som ledere på «Feriekompaniet» i Loen

August

To og en halv uke før seriestart spiller Nærbø uavgjort i treningskamp mot nyopprykkede Viking. Lars Eirik Larsen spiller sin første kamp med a-laget.

Nærbø reiser til Sørlandet og måler krefter mot ØIF Arendal og Kristiansand før de går på et tap mot Sandnes i treningskamp hjemme i Loen. Siste innspurt før seriestart blir to kamper mot Elverum over to dager,en jevn kamp og en kamp der Elverum vant stort. 

Siste helgen i august er det endelig klart for REMA1000-ligahåndball i 2020/21-sesongen. Nærbø åpner strålende med seier mot FyllingenBergen på bortebane

September

Endelig seriekamp i Nye Loen igjen! Drammen på besøk og 200 tilskuere på tribunen med strenge koronatiltak. Nærbø skuffer i førsteomgang, men tar en superspurt i andre. Likevel ikke nok og taper med et mål.

Cupeventyret åpnes med kamp mot SIF i Stavanger Idrettshall. Enkel seier og Herman Langeland-Knutsen debuterer som elitelagsspiller med to mål. 

Resten av måneden er fullpakket med kamper – Nærbø går på et surt tap mot Runar hjemme, holder på å snuble mot Fjellhammer borte, men redder så vidt seieren på slutten, Viking slås komfortabelt hjemme (Lars Eirik scorer sitt første eliteseriemål) før det er klart for ny cupkamp mot Halden på bortebane. Etter å ha ligget under hele kampen brettes armene opp og sikrer ekstraomganger som de drar i land. Nærbø er klar for kvartfinale mot FyllingenBergen.Siste dagen i september spiller Nærbø mot Kolstad i Trondheim og kan klatre til andreplass på tabellen med seier. Etter å ha ledet med fem mål i andre omgang kommer Nærbø hjem med et poeng der en flyver fra Tord sikrer uavgjort

Oktober

Oktober åpner med historisk sus – Nmkvartfinale mot FyllingenBergen hjemme. Mike er småsyk og kan ikke stille. Det hindrer ikke Nærbø i å vinne 34-30 og gå til en historisk semifinale.

Oktober blir travel – etter kvartfinalen spilles tre kamper på åtte dager.ØIF slår oss komfortabelt hjemme i Sør-Arena, Nærbø vinner igjen med knapp margin i Remmenhallen mot Halden og Elverum klarer endelig ta seieren i Loen på tredje forsøk. 

Etter en liten pustepause på ti dager avsluttes oktober med seier over Sandefjord hjemme og ettmålstap for Bækkelaget i Oslo, begge uten en skadet Rassin.

November

November starter på best mulig måte – hurrasteming og historisk sus. I Nye Loen når ØIF blir slått i NMs semifinale med fem mål! Med nye regler om fastmonterte sitteplasser ble alle setene i løpet av en dag flyttet med en meters mellomrom for å få inn 200 publikummere.

Så følger en svært god periode med seier over Haslum og FyllingenBergen hjemme og Nærbøs første poeng noen gang mot Drammen sikres etter uavgjort borte.

Desember

Andreas, Tord og Sindre tas alle ut på månedens lag i REMA1000-ligaen

Første kamp i julemåneden og ØIF er ute etter revansje for cuptapet. Denne ganger vinner de, men Nærbø reiser seg og banker Runar på bortebane (uten en syk Andreas) før de avslutter seriespillet før vinterpausen med sesongens svakeste kamp og uavgjort mot Fjellhammer. 

Når REMA1000-ligaen tar landslagspause ligger Nærbø på en femteplass med 19 poeng – 8 seire, 3 uavgjort og 6 tap og Tord ligger på tredjeplass på toppscorerlista (med flest spillemål), 

Lille julaften avsløres det at Halvor-Elias og Lars Sigve har skrevet under på nye toårsavtaler og Theodor blir med et år til.

Alt fokus rettes mot romjulen og NMfinalen mot Elverum. 75 gale jærbuer på tribunen kan ikke hindre et klart tap – men Nærbø vant sølvet! Og alle 16 spillere i troppen fikk være på banen i den historiske kampen.

Andreas blir tatt ut på rekruttlandslaget og skal spille EM-kvalifisering mot Hviterussland i begynnelsen på januar 2021.

Året ringes ut til lyden av «Himmelen æ blåe» og vissheten om at Tord og Rassin blir med eventyret Nærbø to år til.

Hamar 20201229. Nærbø spillerene med sølvmedaljer etter NM-finalen i håndball for menn mellom Elverum og Nærbø på Hamar. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Vi håper og tror på et 2021 med nye #stolteøyeblikk, med #blodsnåttogjuling som ingrediens for å fortsette å sette #nærbøpåkartet. Men mest av alt håper vi at verden returnerer til tilnærmet normalen igjen og vi igjen kan bruke #fullhall.

Inntil da – takk for støtte både fra tribune og fra sofaen. Ta vare på hverandre, hold avstand og følg retningslinjene fra myndighetene. Vi gleder oss til å treffe dere igjen på nyåret. Godt nytt år!