Nærbø-Fjellhammer, REMA 1000-ligaen Menn 2021 > Kamprapport – Nærbø

Nærbø-Fjellhammer, REMA 1000-ligaen Menn 2021 > Kamprapport

Et hjemmelag i medgang med tilhold på øvre del av tabellen, 2 uker siden sist hjemmekamp, 7 uker til neste gang vi kan møtes i Nye Loen og et motstanderlag med tilhold på nedre del av tabellen. Det meste så ut til å ligge til rette for nye #stolteøyeblikk i  Nye Loen denne desember-ettermiddagen. Fjellhammer kom derimot på besøk til Nærbø for første gang med planer om å ta tilbake poengene de nok følte de mistet i motsatt oppgjør i Lørenskoghallen i september.

Tord svever gjennom Fjellhammers forsvar i første omgang, men blir stoppet av bortelagets keeper

Slik så det også ut da kampen ble blåst i gang. Fjellhammer stod godt i forsvar og tvang Nærbøs spill på tvers i stedet for mot mål. Sjansene de fikk havnet de første minuttene ofte utenfor eller hos Fjellhammers keeper Alexander Lein Martinsen i stedet for i mål.  I andre enden av banen hang ikke forsvaret sammen som vi er vant med – uten skikkelige sidevis bevegelser ble det fort store rom for Fjellhammers spillere å benytte seg av. Det gjorde de da også og lagene holdt tett følge med hverandre gjennom første omgang. Nærbø klarte å kjempe seg foran med to mål i slutten av første omgang, men mistet overtaket i siste sekund før pause da en dårlig taktisk vurdering og avslutning av hjemmelaget åpnet for en redning og fantastisk langpasning og  med påfølgende scoring fra Eirik Hornnes Hybertssn på Fjellhammers venstrekant. Pauseresultatet ble dermed 14-14 i stedet for en tomålsledelse for Nærbø.

Med Andreas tilbake på laget etter sykdom var også de blinde innspillene tilbake, men i dag var det ikke nok til å dra seieren i land

2.omgang ble ganske mye et speilbilde av første. Nærbø prøvde og prøvde, men ble stoppet både av Fjellhammers forsvar, keeper og egne personlige feil. Fjellhammer slapp aldri taket, selv om de lå under med tre mål fem minutter før slutt. Det siste spilleminuttet benyttet begge lag til å legge taktiske vurderinger i time-out før sine siste angrep – begge lag ble belønnet med scoring og et dermed et uavgjort resultat 28-28.

Ole flikker ballen over Fjellhammers keeper i andre omgang og bidrar til at et av poengene blir igjen i Storfjoset

Eirik Hornnes Hybertssn ble kåret til Fjellhammers beste i dag. Tord Haugseng traff ikke like godt i dag som mot Runar sist helg, men likevel godt nok til at han kunne innkassere bestemannsprisen hos hjemmelaget.

Sindre og Tord på kantplass ble godt passet på og fikk ikke mange sjansene til å sette ballen i mål.

Rett og slett en dårlig dag på jobben for hjemmelaget som nå tar pause fra eliteseriespill frem til februar, men har 10 dager på seg til å forberede cupfinalen på Hamar mot Elverum. Hvis det gamle ordtaket med dårlig generalprøve har noe hold i seg kan det love godt for den kampen.

Takk til dere som har stilt opp i Nye Loen i høst og vinter. Vi har vært heldige som har kunnet slippe inn 200 stk hver kamp til nå i sesongen og få støtte fra et entusiastisk hjemmepublikum hver kamp. Vi håper vi også kan gjøre det i kampene i 2021. Til vi møtes igjen i februar – god jul og godt nytt år.

Jærbladet og Stavanger Aftenblad var også på plass i Nye Loen og deler sine tanker etter kampen.