Runar Sandefjord-Nærbø, REMA 1000-ligaen Menn 2021 > Kamprapport – Nærbø

Runar Sandefjord-Nærbø, REMA 1000-ligaen Menn 2021 > Kamprapport

Som nevnt i forhåndsomtalen stilte Nærbø til kampen i Runarhallen i dag med en god dose selvtillit etter den siste tids resultater, mens Runar nok var å finne i andre enden av den skalaen. Sånn sett skulle en jo tro at det var fordel Runar da det ble avslørt at Andreas Horst Haugseng måtte se kampen hjemmefra i dag grunnet sykdom. Det skulle derimot vise seg at de 15 spillerne som hadde tatt turen fra Jæren til Sandefjord var mer enn nok giret på å fortsette den gode resultatrekka selv uten sin faste playmaker på banen.

I Andreas Horst Haugsengs sykefravær ble det mer spilletid fremover på Rassin Haugseng.

For når en Haugseng er borte danser fort to nye på bordet. Og den som danset mest i dag var Tord Haugseng. 13 scoringer på 16 forsøk…. det smaker bedre enn Lussekatter på selveste Luciadagen! Så ble da også Tord fortjent kåret til banens beste – noe annet hadde vi ansett som blodig ufortjent i dag!

13 mål av 16 forsøk….11 av dem på underarmsskudd. Tord Haugseng var umulig å stoppe for Runarforsvaret i dag

Hva så med kampen? Den startet med en tominutters utvisning til Runar etter knappe 30 sekunders spill før Theodor satte kampens første mål. Og etter det gav Nærbø aldri ledelsen fra seg. Runar hold følge i ca 10 minutter før gjestene sa takk og farvel og gled sakte, men sikkert fra hjemmelaget. For i dag var Nærbø overlegen Runar i alle spillets faser – angrep, forsvar og på keeperplass. Vegard plukket jevnlig baller bak et aggressivt Nærbøforsvar som gav muligheten for lette kontringsmål fra Sindre og Theodor. Både Lars Sigve og Tord satte ballen sikkert bak Joachim Christensen som knapt nok hadde en redning i løpet av de første 30 minuttene. Resultatet ble en knallsterk 6-målsledelse etter første omgang.

Sindre Heldal vant duellen mot Runars keeper i dag – han satte 5 av 5 skudd i mål

Kunne Nærbø holde samme fokus i andre omgang? Ville nevnte keeper Christensen lukke igjen buret i slutten av kampen som han gjorde i Nye Loen i september? Kort svar: Nei. Selv om Nærbø rotet og slet med å sette ballen i nettet i starten av andre omgang kom Runar aldri nærmere enn fem mål. I stedet for rykket Nærbø fra igjen – en stund ledet de med hele 10 mål i Runarhallen! Da kan vi tilgi at konsentrasjonen glapp noe og Runar tok innpå litt i slutten av kampen. Theodor fikk æren av å sette inn kampens siste mål og fastsatte resultatet til solide 26-34.

Lars Sigve Hamre fikk også vist frem skuddrepertoaret i dag – det ble til slutt fem mål på åtte forsøk

Jærbladet og Stavanger Aftenblad hyller også Nærbøs resultat i dag. Siste seriekamp før nyttår og landslagspause er kampen mot Fjellhammer førstkommende lørdag i Nye Loen klokken 15.30. Der må Nærbø finne seg i å være store favoritter.