Nærbø-ØIF Arendal Elite, REMA 1000-ligaen Menn 2021 > Kamprapport – Nærbø

Nærbø-ØIF Arendal Elite, REMA 1000-ligaen Menn 2021 > Kamprapport

To seire, en uavgjort og en cupfinaleplass. Det var fasiten til Nærbø etter november måned. Det var med andre ord et hjemmelag med selvtilliten på topp som for andre gang  på under en måned tok imot ØIF Arendal i Nye Loen. Et ØIF som hadde slitt med uttellingen den siste tiden og som men var lite lystne på å reise fra Jæren med tap nok en gang. Nærbø på sin side var like lystne på å vise at semifinaleseieren ikke var en enkelthendelse, kunne gjentas.

Nærbø satte det første målet ved Tord Haugseng, men etter det var det ØIF som tok ledelsen – godt hjulpet av noen rufsete pasninger fra Nærbøspillerne. Ledelsen holdt frem til det var spilt 17 minutter da Theodor Svensgård rushet inn 9-8. Godt hjulpet av redninger fra Vegard Bakken Øien kunne både Theodor og kantmakker Sindre Heldal løpe inn flere kontringer som resulterte i at Nærbø kunne komme foran med 5 mål med fem minutter igjen i første omgang.

Min først! I dette tilfellet ble det Erik Heia Pedersens ball

Det ble spilt tøft i begge forsvar, både Nærbø og ØIF hadde hatt hver 2minutter da dommerne trakk frem det røde kortet til Hermann Vildalen etter en takling i ansiktshøyde på Tord Haugseng. Like etterpå måtte Nærbø se to spillere bli sendt på benken med 12 sekunders mellomrom. Med to spillere i manko så ØIF sitt snitt til å knappe inn på ledelsen før pause. Da lagene gikk i garderoben etter 30 minutter stod det 15-13 til Nærbø.

Sekunder etter taklingen som gav Hermann Vildalen direkte rødt kort

I andre omgang traff skuddene til Nærbø å treffe utenfor eller bli plukket av Kristian Jurisic. Heldigvis for hjemmelaget stod Vegard Bakken Øien tilsvarende i Nærbømålet og ØIF klarte å utligne, men slet med å ta ledelsen. Det klarte de etter halvspilt andreomgang og lagene fulgte hverandre som skygger frem til ØIF rykket fra med tre mål etter 20 spilte minutter. Rassin Haugseng måtte i slutten av omgangen også gå å sette seg på ”røde kort” seksjonen på tribunen etter tre to-minuttere og ØIF gav aldri fra seg ledelsen igjen, selv om Nærbø satte inn en sluttspurt helt i slutten. Resultatet ble til slutt 28-30 til gjestene.

Til tross for tap – Vegard Bakken Øien kunne også i kveld juble for en god kamp i målet

ØIFs beste spiller i kveld ble Kristian Jurisic, mens Andreas Horst Haugseng ble kåret til Nærbøs beste

Rassin vrir ballen forbi Sondre Paulsen i ØIF sitt forsvar og i mål

Jærbladet og Stavanger Aftenblad har også skrevet noen ord om kampen.  Neste helg venter en tøff bortekamp mot Runar i Sandefjord før Fjellhammer kommer på besøk i Nye Loen 19.12 – ti dager før cupfinalen mot Elverum på Hamar. Mye desemberhåndball å glede seg til ennå med andre ord.