Nærbø-Haslum HK, REMA 1000-ligaen Menn 2021 > Kamprapport – Nærbø

Nærbø-Haslum HK, REMA 1000-ligaen Menn 2021 > Kamprapport

To spørsmål preget Nye Loen før kampen mot Haslum søndag kveld. Hvor lyst hadde Haslum å hevne poengtapet i siste sekund fra fjorårets sesong og kom Nærbølaget til å være mentalt klar til kamp etter semifinaleseieren kun 72 timer tidligere? Svaret kom kjapt etter dommerne blåste kampen i gang. Ja og nei.

Haslum startet kampen i høyt tempo fremover og fikk nok bevegelse i Nærbøs forsvar til å spille seg til gode avslutninger. Det gjorde det også vanskelig for Vegard å nå samme nivå han hadde mot ØIF på torsdag. I angrep ble Nærbø møtt av et offensivt og knallhardt forsvar der de gang på gang ble jaget sidevis i stedet for mot mål. Om de fant veien gjennom forsvaret stod Haslums keeper og plukket flere av skuddene. Resultatet ble lite mål, etter elleve minutter hadde Nærbø kun funnet målmaskene 3 ganger mot Haslums sju. Enkle feil i angrep gjorde det enkelt for Haslum å kontre inn lette mål. Når Nærbø i tillegg ikke klarte å utnytte overtallsperiodene ved Haslums mange utvisninger ble det vanskelig å ta innpå ledelsen.

Sindre var stor i kampen søndag kveld. 11 mål på 12 forsøk er ikke hverdagskost

Men etter hvert kom Nærbømaskineriet litt etter litt i gang igjen. Forsvaret satt bedre, Halvor Elias kom inn i mål og fikk noen redninger som resulterte i kontringer og scoringer til hjemmelaget. Etter 25 minutter utlignet Tord Aksnes Lode på en kontring til 13-13 og ved pause var ledelsen øket til 2 mål 19-17.

Selv om Nærbø satte det første målet i andre omgang, var det Haslum som kom best i gang og reduserte til et mål bak ved to kjappe kontringer. Nærmere kom de derimot aldri. Nærbø hadde tydeligvis funnet et ekstra gir i pausen og det samme hadde publikum i hallen – nå var det Haslum som ikke fikk det helt til å stemme i angrep og forsvar. Det visste Nærbø å utnytte, på det meste ledet med åtte mål. Haslum reduserte noe utover andre omgang, men seieren var egentlig aldri truet og Nærbø kunne nok en gang juble på egen parkett etter seier 36-30.  En kan trygt si det har vært en god uke for Nærbølaget!

Det manglet ikke temperatur på parketten i kveld – begge lag måtte finne seg i 6 utvisninger i løpet av kampen.

Nærbø blir som regel beskrevet som et kollektiv, men i dag fortjener noen å bli nevt spesielt: Sindre Heldal blir fortjent kåret til Nærbøs beste i dag. Seks mål i første omgang og fem i andre gir 11 mål i protokollen.  Ikke langt etter fulgte Tord Haugseng med åtte mål, fire av disse fra første omgang.  Andreas Haugseng scoret kanskje ikke mer enn to mål i dag, men legg til 15 assist så taler det sitt eget språk. I tillegg må vi nevne Tord Aksnes Lode som igjen setter straffene, i dag 3 i tallet.

Jærbladet og Stavanger Aftenblad har som vanlig hatt sitt å si om kampen.

Nærbø har nå spilt 12 kamper i 2020-21 sesongen av REMA1000-ligaen. Det vil e har møtt alle lagene en gang – nå snus bunken og returoppgjørene kan begynne. Det skjer neste søndag i Nye Loen mot Fyllingen Bergen. Etter tap for Nærbø både i serieåpningen i Bergen og i kvartfinalen i cupen i Loen er de nok lystne på å gå seirende ut av det tredje oppgjøret denne sesongen. Kampstart førstkommende søndager er klokken 17.00

Det var ikke lett å passere Haslums forsvar i første omgang….både lovlige og litt mindre lovlige midler ble tatt i bruk. Denne situasjonen endte med utvisning til begge parter.