Nærbø-Elverum, REMA 1000-ligaen Menn 2021 > Kamprapport – Nærbø

Nærbø-Elverum, REMA 1000-ligaen Menn 2021 > Kamprapport

Nesten, men ikke helt…

Dramaturgien før søndagens kamp kunne ingen klage på i alle fall…..Et Elverum som for første gang på lenge kom fra to tap på rad og i tillegg skulle prøve å stoppe ”bortespøkelset” i Nye Loen. Nærbø var igjen klart til å gjøre sitt for å tukte Norges beste klubblag, denne gangen uten #fullhall i ryggen.

Det begynte på verst mulig måte for hjemmelaget. Å ikke score på 9 minutter pleier å være en oppskrift på katastrofe i håndball. Heldigvis klarte ikke Elverum stikke for langt fra før Ole Nærland satte Nærbøs første ball i mål. Da hadde de allerede rukket å brenne tre store sjanser alene med Thorsten Fries i Elverum-målet, i tillegg til å gå seg fast i Elverums solide midtforsvar flere ganger.

Elverum ga liten plass i midtforsvaret – Andreas og de andre Nærbøspillerne slet med å finne hull i Elverumforsvaret i starten av kampen

Selv om det kladdet noe fremover viste Nærbø solid forsvarsspill og da Halvor-Elias i mål også meldte seg på krøp hjemmelaget stadig nærmere Elverum på måltavla. En som ikke hadde tenkt å reise hjem uten poeng i dag var Tobias Grøndahl – han gled gjennom forsvaret gang etter gang og var svært delaktig i at Elverum holdt seg foran gjennom resten av førsteomgangen og kunne gå til pause med 10-12 ledelse.

Nærbø spilte tøft i forsvar…og ble belønnet med 6 to-minuttere i løpet av kampen. Her får Tord Nærbøs tredje på kort tid i 1.omgang….noe som fikk speaker til å uttale «Å kjære folk…..»

Nærbø gir seg som kjent aldri, heller ikke denne søndagkvelden. De startet friskt etter pausen og utlignet raskt til 12-12. Elverum ville ikke gi slipp på overtaket og holdt seg et til tre mål foran, uten helt å klare riste av seg hjemmelaget. 16 minutter ut i andre omgang sendte Tord Aksnes Lode Nærbø i ledelsen for første og siste gang i kampen. For Elverum slo tilbake og kjempet seg foran med tre mål da var to minutter å spille, godt hjupet av nye utvisninger til Nærbø. Hjemmelaget gav, som vanlig, aldri opp håpet om poeng og gjorde det ekstra spennende da de reduserte til et mål bak med 30 sekunder igjen. Elverum fant åpningen i Nærbøs mann mot mann forsvar i siste angrep og ble tildelt straffe i siste sekund. Den satte 12-målsscorer Tobias Grøndal bak Vegard og fastsatte sluttresultatet til 23-25.

Det ble noen diskusjoner med dommerene i løpet av kampen….her illustrert ved Lars Sigve og Mike

Det ble ikke gitt ved dørene i forsvar hos noen av lagene i dag.  Det viste seg også i kampprotokollen:  6 to-minuttere til Nærbø og 5 til Elverum. Tobias Grøndahl ble naturlig nok kåret til Elverums beste, mens Rassin like naturlig ble kåret til Nærbøs beste etter sin innsats på banen.

En konsekvens av smitteverntiltak…..ingen andre enn spillerne får røre ballen. Da måtte Tord en tur opp på tribunen for å hente den

Etter en travel kampperiode er det nå 10 dager pause for Nærbø før nyopprykkede Sandefjord er motstander i Nye Loen onsdag 28.oktober.

Jærbladet og Stavanger Aftenblad har også sagt sitt om søndagens kampen.

Vi må også nevne at Nærbø Rekrutt ble hyllet av Ønsketransporten i pausen for sin innsats for å få ALS syke Bjørn opp til Preikestolen tidligere i år. Den historien kan du lese om på TV2. #stolteøyeblikk