Halden Topphåndball-Nærbø, REMA 1000-ligaen Menn 2021 > Kamprapport – Nærbø

Halden Topphåndball-Nærbø, REMA 1000-ligaen Menn 2021 > Kamprapport

Nærbø kom noe skjevt ut i starten av kampen i Remmenhallen i dag. Halden rykket raskt fra, godt hjulpet av nyankomne Morten Nergaard mellom stengene og ledet 5-2 før bortelaget for alvor begynte å gjøre seg kjent med nettmaskene bak nevnte Nergaard. Et par raske scoringer av Tord Aksnes Lode, som erstattet Theodor Svensgårds da han pådro seg en tominutter, og gode prestasjoner av Halvor-Elias i mål sørget for at Nærbø kom seg opp i ryggen på Halden innen første tredjedel av omgangen var spilt. Drøyt 17 minutter ut i omgangen skøyt Tord Nærbø i ledelsen for første gang – resten av omgangen ble en stillingskrig der det vekslet mellom uavgjort og ettmålsledelse til bortelaget. Selv om Nærbø hadde muligheten til å gå opp til en tomålsledelse, både ved en 7-meter og en 100% sjanse rett før omgangen ble blåst av , gikk lagene til pause på stillingen 13-14 til Nærbø.

Theodor satte fire mål i kveld, her fra fjorårets hjemmekamp mot Halden

Andreomgangen ble like jevnspilt  som første, selv om Nærbø på et tidlig tidspunkt ledet med fire mål. Godt måltvaktsspill på begge sider, men noe større treffprosent på straffer hos HTH enn hos Nærbø bidro til at kampen gikk inn i siste spilleminuttet med 26-27 til Nærbø. Halden la timeourtkortet hos sekreteriatet under sitt siste angrep for å prøve å sikre seg poeng fra kampen. I stedet for rotet de bort ballen og Sindre kunne kontre inn kampens siste mål.

Rassin scoret kanskje ikke i kveld, men var som vanlig viktig bak i forsvaret. Arkivfoto fra desember 2019

Nok en gang reiser Nærbø hjem fra Remmenhallen med seier etter en jevnspit kamp med 26-28 som sluttresultat. Begge lags keepere ble i kveld fortjent kåret til sitt lags. Vi kan jo sette litt tall på Halvor-Elias sinn innsats: Haldens toppscorer Toke Bjelke Schrøder traff på 9 av 19 skuddforsøk i dag, det sier noe om Halvor-Elias og forsvaret sin innsats i kveld.

Jærbladet og Stavanger Aftenblad har også fulgt kampen i kveld. På søndag er det endelig kamp om poeng i Nye Loen igjen…da kommer serieleder Elverum på besøk….og alle gode ting er som kjent tre……