Veien til Spektrum er kantet med høy puls og ekstra grå hår!!! – Nærbø

Veien til Spektrum er kantet med høy puls og ekstra grå hår!!!

Makan til kamp!! Vi vil tro mange som så kampen hadde makspuls og vel så det og satt med hårtuster i hendene etter hele 70 spilte minutter i ettermiddag.

Historisk sett har kampene mot Halden vært jevne bataljer og slik startet også dagens kamp mot Ulvene i Remmenhallen. Nærbø kom best  i gang og ledet med to før Halden slo tilbake og kjempet seg foran med ett. Stillingskrigen fortsatte frem til det var spilt tolv minutter, da sa Halden takk for følget, godt hjulpet av en god Jonas Stenersen  i mål og skudd fra Nærbø som smalt både i stenger og veggen.

Det ble kamp til døren mellom lagene i dag også. Arkivfoto fra hjemmekampen sist sesong.

Det hjalp heller ikke at Nærbøs forsvar ikke stod til vanlig #blodsnåttogjuling standard.  Hjemmelaget gled gjentatte ganger gjennom og satte sine sjanser mens Nærbøs forsøk ikke gav samme uttelling.  Halden kunne gå til pause med en solid 6-målsledelse, 17-11

Etter hvilen startet lagene i noenlunde samme sporet. Nærbølaget tok riktignok noe innpå , men fortsatt endte for mange angrep i balltap eller redninger fra Jonas Stenersen i Haldenmålet. Nærbø kom ikke nærmere enn fire mål før Halden rykket fra igjen.

Så var det dette med aldri å gi seg da….så ikke i dag heller Med fire minutter igjen reduserte Tord til tre mål bak…., så fulgte Theodor opp med ny scoring før Andreas omtrent trillet ballen i tomt mål og Ole banket inn redusering 31-31 med to minutter igjen. På 32-32 ble Theodor spilt fri, men Haldens keeper reddet igjen før sluttsignalet gikk og det var klart for 2×5 min ekstraomganger.

Nå hadde bortelaget fått troen på at dette kunne gå og rykket fra med tre mål i første ekstraomgang før Halden tok litt innpå igjen.  I andre ekstraomgang reduserte Halden til et mål bak før Nærbøguttene sa takk og farvel og kunne gå seirende av banen med 38-41 på måltavla.

Som vanlig tett og spennende mot Ulvene fra Halden – til slutt i alle fall. Arkivfoto fra sist hjemmekamp

En ny milepæl er nådd, for første gang er Nærbø klar for kvartfinale i senior-NM! Og nok en gang viser Nærbølaget at de kjemper til siste slutt. De har derimot ikke tid til å suge så lenge på den karamellen – allerede på onsdag er det ny bortekamp mot Kolstad  i Trondheim.

Motstander i kvartfinalen trekkes i morgen, mandag. Sammen med Nærbø ligger Fyllingen Bergen, Elverum, ØIF Arendal, Kolstad, Drammen, TIF Viking og Runar i glassbollen.  Dato og sted for kampen blir klart kort tid etter trekning.

Jærbladet og Stavanger Aftenblad oppsummer kampen slik. (abonnement)