Neste hinder på vei mot Oslo Spektrum – Nærbø

Neste hinder på vei mot Oslo Spektrum

Nærbø startet sin vei mot hovedstaden og en eventuell finale i Oslo Spektrum med lokalderby mot den gamle håndballstorheten SIF håndball for tre uker siden. Det endte med en solid og forventet seier over 1.divisjonslaget. Dermed var Nærbølaget klar for neste runde – denne gangen mot REMA1000-kollega Halden Topphåndball.

Halden Topphåndball har hatt en tøff start på sesongen så langt – de ligger sist på tabellen med en seier. Bak de tallene ligger derimot svært jevne resultat mot de som tradisjonelt har plassert  seg på øvre halvdel av tabellen. Sist helg holdt de serieleder Elverum til døren og tape i med et mål i siste sekund. 

Lars Sigve har vært solid både fremover og bakover i år. Her på vei gjennom Haldens forsvar i fjorårets kamp mot Halden i Nye Loen.

De siste sesongene har Halden prestert godt i NM – i fjor tapte de mot Elverum i semifinalen, året før kom de til finalen mot samme lag.  Nærbø har på sin side aldri nådd kvartfinalen på seniornivå. Derimot har flesteparten av spillerne i Nærbø troppen spilt og gått seirende av banen i Oslo Spektrum i NMjunior, både i 2018 og 2017.

Andreas prøver å tråkle seg gjennom forsvaret til Halden i fjorårets oppgjør i Nye Loen

Begge lag har vist denne sesongen at de kan svinge voldsomt i sine prestasjoner. At Nærbø kommer fra en solid seier over Viking Håndball, et lag Halden tapte like klart for, er ingen indikasjon på hvordan kampen blir.  Av tre siste møtene mellom lagene ha to endt med uavgjort og en med seier til Nærbø.

Kampen spilles i Remmenhallen søndag 27.09.20 kl 14.00 og kan sees på HandballTV fra klokken 13.50. Jæbladet skriver dette før kampen. (abonnement)