Nærbø-Viking Håndball, REMA 1000-ligaen Menn 2021 > Forhåndsomtale – Nærbø

Nærbø-Viking Håndball, REMA 1000-ligaen Menn 2021 > Forhåndsomtale

3 uker, 4 kamper, 2 seire, 2 tap, 4 poeng…..det er fasit etter  21 intense dager siden REMA1000-ligaen fikk klarsignal til å starte opp med smittevernstiltak. Starten på sesongen har på ingen måte invitert spillerne til å ligge på latsiden og i morgen venter noe vi ikke har kunnet gjøre i REMA1000-ligaen tidligere – et skikkelig lokaloppgjør!

Viking Håndball har, bortsett fra å være nyopprykket, mange fellestrekk med Nærbø så langt denne sesongen. Begge lag måtte få på plass ny trener før sesongen startet og så langt står de begge med to seire, to tap og dermed like mange poeng. I treningskampen i august ble resultatet akkurat det – likt (eller uavgjort om du vil)

Arkivbilde fra Nærbøs treningskamp mot Viking i august

I morgen er det ikke trening lenger – da er alvor, 2 poeng pluss en god del prestisje i potten – i morgen klokken 18.00 og en time fremover går ikke ”by og land hand i hand”. Da er det #blodsnåttogjuling og #nærbøpåkartet som gjelder.

Nærbø har fordelen av å ikke være nykommer i eliten lenger – de har spilt på seg  rutine og er kjent for å aldri gi opp. Det viser denne sesongens kamper mot Drammen og Fjellhammer og ikke minst fjorårets oppgjør mot Haslum hjemme. Viking Håndball fikk en knalltøff start med klare tap mot Kolstad og Elverum, men har kommet sterk tilbake med solide seire mot Halden borte og sist nå mot  Sandefjord hjemme i Stavanger Idrettshall. Nærbøs litt leie tendens med en dårlig og en god omgang bør være et tilbakelagt kapittel om de skal tukte et Vikinglag i flytsonen .

«Eyes on the price»..eller ballen om du vil. Arkivbilde fra treningskampen mellom Nærbø og Viking i august

Noe som IKKE er helt som vanlig er at Nærbø har tatt sine to seire på bortebane og foreløpig ikke har tatt poeng hjemme i Nye Loen. Det bør være motivasjon god nok når ”Himmelen æ blåe” runger over spilleflata i morgen – at motstanderen er mørkeblå og heter Viking Håndball gir bare lysten til å vinne et ekstra gir. Vi gleder oss veldig til et ekte lokalderby på håndballbanen!

Tord i farten i treningskampen mot Viking i august

Vi har sett frem til dette lokaloppgjøret siden det ble klart at Viking Håndball rykket opp til REMA1000-ligaen i vår….dessverre kan vi ikke invitere til #fullhall i Storfjoset. Smittevernstiltakene i håndballen står fortsatt på 200 tilskuere i vår region og disse billettene blir fordelt mellom årskortholdere. Skulle noen av billettene bli ledige frem mot kampstart blir det annonsert på Nærbø Herrer sin Facebookside.  Kampen sendes også på Jærbladet/Direktesport (abonnement)

Til dere som har fått billett minner vi nok en gang om Koroanvett-reglene i Nye Loen

  • Hold deg hjemme om du føler deg syk.
  • Hold avstand til andre tilskuere – sitt kun på oppmerket plass. 1-meter regelen på tribunen gjelder også for familiemedlemmer.
  • Bruk spritstasjonene ved inngangene.
  • Følg instruksjonen til kampvertene.
  • Bruk trappene opp til tribunene. Ingen fra tribunene skal ned på spilleflaten før, under eller etter kamp. Det gjelder også i pausen.
  • Bruk Vipps eller kort i kiosken.
  • Hold avstand også etter kampen, hold igjen så ikke alle går ned trappen samtidig. De som sitter på høyre side av glassburet bruker trappen mot skolen, de som sitter til venstre for glassburet bruker trappa mot parkeringsplassen.