Fjellhammer-Nærbø, REMA 1000-ligaen Menn 2021 > Kamprapport – Nærbø
Er venstrekanten fri mon tro?

Fjellhammer-Nærbø, REMA 1000-ligaen Menn 2021 > Kamprapport

Det er ikke mye hviletid i REMA1000-ligaen i september – allerede tre dager etter det sure tapet mot Runar Sandefjord var Nærbø på farten igjen – denne gangen til Lørenskoghallen og kamp mot nyopprykkede Fjellhammer.  Fjellhammer, som vant 1.divisjon i fjorårets sesong, har hatt nesten tilnærmet lik poengfangst som Nærbølaget til nå i år.  Med en kamp mer spilt har de 3 poeng mot våre 2.

Nærbø, som kom fra et surt tap mot Runar Sandefjord på søndag, var interessert i å hente hjem seier nr. 2 i årets liga. Det virket derimot ikke helt slik i første omgang – den ble preget av et uvanlig lite aggressivt forsvar til Nærbø å være, lite keeperredninger og angrepsfeil. Likevel klarte de å holde følge med Fjellhammer de første 20 minuttene av omgangen. Så sa det stopp – kun to scoringer siste del av omgangen mens Fjellhammer satte 8 resulterte i en seksmålsledelse til hjemmelaget til pause, 18-12.

Lars Sigve Hamre og resen av Nærbølaget lå tilsynelatende nede for telling etter første omgang i Lørenskoghallen (arkivbilde fra søndagens hjemmekamp)

I følge Sindre Heldal fikk guttene en velfortjent hårføner i pausen. Kanskje var det den som gav et høyre tenningsnivået i andre omgang. Flyten i angrep og forsvaret lignet litt mer på det Nærbø vi liker å se – noe som gav bedre arbeidsforhold både for Halvor Elias og Bjørnar bak og kantspillerne fremme.

Sakte,men sikkert spiste Nærbø seg innpå Fjellhammers ledelse før de endelig utlignet ved Sindre Heldal tre minutt før slutt. Når Tord hamrer inn Nærbøs mål når 32 i siste spilleminutt og Fjellhammer setter sitt siste forsøk utenfor kan vi alle trekke en lettelsens sukk og reise hjem til Nærbø igjen med en ett-målsseier som satt langt inne. Sluttresultat 31-32.

Sindre Heldal var ustoppelig i andre omgang i kveld…og satte til slutt ballen sju ganger bak Fjellhammers keeper….som her mot Runar Sandefjords Joachim Søholm Christensen på søndag

En god og en dårlig omgang….det virker som Nærbø har kommet inn i en litt lei trend i så måte. På søndag er det klart for lokalderby mot Viking…da ønsker vi oss to gode omganger foran hjemmepublikumet i Loen.

Toppscorer Fjellhammer: Eirk Hornnes Hybertsen 7 mål Toppscorer Nærbø: Sindre Heldal 8 mål

Dette skriver Jærbladet og Stavanger Aftenblad om kveldens kamp (abonnement)