#blodsnåttogjuling – Nærbø

#blodsnåttogjuling

Det ble lite blod, forhåpentligvis lite snått men desto mer juling av begge lags forsvar i kveldens kamp i Nye Loen. På forhånd var det varslet at Rassin Haugseng kanskje måtte stå over pga en smell i ribbeina fra sist helgs cupkamp og at Vegard Bakken Øien var usikker med tanke på nært forestående  familieforøkelse. Heldigvis var de begge å finne på banen når kampen ble blåst igang.

Selv om Nærbø har slått Runar på hjemmebane de siste to årene, visste de at de måtte møte motstanderens angrep med aggressivt forsvarsspill og fart i eget angrepsspill for å komme til gode skuddsjanser på gode Joachim Søholm Christensen

Runar satte kampens første og andre mål før Lars Sigve Hamre scoret Nærbøs første. De neste 20-25 minuttene drev laget skyggeboksing på resultatlista…et og to mål skilte lagene hele omgangen, stort sett i hjemmelagets favør. I forsvar smalt det i duellene på begge sider – det var ikke tvil om at både Nærbø og Runar Sandefjord hadde lyst på begge poengene i kveld.  De 200 tilskuerne på tribunen gav også god lyd fra seg for å støtte hjemmelaget. De siste minuttene av første omgang brukte Nærbø til å stikke fra og kunne gå til pause med en tremåls ledelse, 17-4

Kveldens beste Nærbøspiller Sindre Heldal setter et av sine sju mål bak Runar Sandefjords keeper.

I en kort kommentar før de gikk i garderoben etterlyste Runar Sandefjords trener Leif Gautestad bedre forsvarsspill og keeperredninger, mens Nærbøs Rune Haugseng var godt fornøyd med det hans lag hadde prestert på banen.

Tydeligvis hadde Leif Gautestad gitt beskjed til laget sitt i pausen hva han etterlyste – Nærbø slet med å komme gjennom Runars forsvar og når de gjorde det stod Joachim Søholm Christensen og plukket det meste. I Nærbø sin ende plukket også Halvor Elias Nærland sin del av baller, men kunne ikke hindre at Runar krøp nærmere og nærmere i målprotokollen før de etter halvspilt omgang reduserte til 22-22.

Det kostet #blodsnåttogjuling å komme gjennom Runars forsvar i siste halvdel av kampen

Nærbø hadde flere sjanser til å rykke fra igjen, bl.a. to straffer og flere 100% sjanse som Runar Sandefjord sin keeper plukket. Kun 8 scoringer i andre omgang forteller det meste – da blir det vanskelig å vinne håndballkamper, selv med god kjemping i forsvar og godt keeperspill

Temperaturen ble høy hos begge lag utover i omgangen mens kampen stod og vippet , noen som resulterer i flere tøffe dueller og utvisninger. I det siste spilleminuttet kjemper Runar Sandefjord seg foran med tre mål og tar en timeout akkurat idet Nærbø tar over ballkontrollen. Selv om hjemmelaget ikke gir opp må de innse at Runar tar med alle poengene hjem til Sandefjord denne gangen. Sluttresultat 25-27

I minuttene etter kampen meldte Nærbøtrenerne protest på Runar Sandefjord sin timeout helt i slutten av kampen – de mener Nærbøspillerne hadde ballkontroll når timeout-signalet ble gitt.

En god omgang holder ikke til å vinne håndballkamper i REMA1000-ligaen. I dag fikk Nærbø betale med to tapte poeng, 8 mål i en omgang er vi ikke helt vant til.  Det er heller ikke hverdagskost at 4 bortesupportere høres over hjemme-supporterne. Begge deler bør vi kunne gjøre bedre til neste hjemmekamp!

Allerede på onsdag venter neste kamp, borte mot nykommer Fjellhammer før det blir lokaloppgjør mot Viking i Nye Loen om en uke.

Dagens fra Runar: finta til Per Anders Hallberg som sendte både forsvar og keeper til Nærbø på bærtur. Dagens fra Nærbø: backhandscoringen til Tord Aksnes Lode fra kantposisjon mens han ble taklet.

Tord Aksnes Lode setter et av 2.omgangs Nærbømål….med ryggen mot mål!

Her kan du lese hva Jærbladet og Stavanger Aftenblad har å si om kampen. (abonnement)