Bønder i byen, men fortsatt mest gøy på landet. – Nærbø
Theodor løper fra kompis og romkamerat Henrik Moen

Bønder i byen, men fortsatt mest gøy på landet.

De fleste som møtte opp i Stavanger Idrettshall regnet nok med at Nærbø skulle ta seg lett videre til fjerde runde i NM Senior. Nærbø har etablert seg i REMA 1000-ligaen de siste to sesongene og SIF Håndball er nyopprykket til årets 1.divisjon. Sånn sett skal det være forskjell på lagene.

Men cup er cup som det så fint heter, SIF scoret det første målet i kampen og holdt følge med Nærbø ca. 10 minutter frem til 4-4. Derfra og ut kampen tok storebror fra Jæren over, til tider viste tempo både i føtter og ballen hvem som spiller i den øverste divisjonen og hvem som har tilhold under eliten.

Kampen var i realiteten aldri spennende, men ble alt i alt en severdig affære som endte 30-41 til Nærbø etter det stod 13-19 til pause. Andreas Horst Haugseng og Tord Aksnes Lode fikk hvile hele kampen, noe som åpnet for at spillere som ikke får like mange spilleminutt i seriekampene fikk spille i lengre perioder. Blant annet fikk Herman Langeland Knutsen debutere på elitelaget med to scoringer i andre omgang. Toppscorer og kåret til Nærbøs beste for dagen ble John Thue med sju mål.

Nærbøs lag: Halvor-Elias Nærland, Bjørnar Waaland Roth – Ole Nærland 3, Atle Gudmestad 5, Stian Vigre 2, Andreas Horst Haugseng, Rassin Haugseng 2, Tord Haugseng 2, Tord Aksnes Lode, Herman Langeland-Knudsen 2, Theodor Svensgård 5, Mike Würtz Lønne 1, Preben Nord-Varhaug 7, John Thue 7, Sindre Heldal 2+3 og Lars Sigve Hamre.

Vegard Bakken Øien stod over lørdagens cupkamp etter smellen han fikk i onsdagens kamp mot Drammen.

Dette skriver Jærbladet og Stavanger Aftenblad etter kampen (abonnement)