Dramatikk i sluttsekundene gav poengdeling – Nærbø

Dramatikk i sluttsekundene gav poengdeling

Det ble en spesiel kamp på mange måter i Nye Loen i kveld. Folketomme tribuner gav en litt annen stemning enn vanlig, nå måtte spillerne klare seg uten sitt lojale publikum i ryggen.

Litt nøling i starten til tross, det var Nærbøs Tord Aksnes Lode som satte det første målet. Fyllingen holdt tett følge med Nærbø, men klarte ikke ta ledelsen, selv ikke når Nærbø tillot seg fem bomskudd på rad tidlig i omgangen. Etter halvspilt førsteomgang sa Nærbø takk og farvel og dro mer og mer fra Fyllingen. Lagene gikk til pause med 6 målsledelse til hjemmelaget 17-11.

Etter pause nektet Fyllingen Nærbø å fortsette sitt gode spill fra første omgang. Hjemmelaget ble låst ned av gjestene gang på gang og det gikk 8 minutt av andre omgang før Atle Gudmestad fant nettet igjen. Da hadde allerede Fyllingen scoret fem ganger og redusert til to mål bak.

Fyllingen fortsatte å putte mål bak Vegard Bakken Øien mens Nærbø slet med å finne mål i motsatt ende av banen. Midtveis i andre omgang var Fyllingen kun et mål bak. Nærbø satte to raske mål og økte ledelsen til tre mål igjen, med det tok ikke lange tiden før Fyllingen var et bak igjen. Igjen øker Nærbø til tremålledelse, igjen reduserer Fyllingen.

Med et minutt igjen av kampen møter Fyllingen Nærbø offensivt i forsvar, Steffen Stormo Stegavik rykker seg løs, men skuddet går stang, tverrligger og ut. Det står fortsatt 27-26 på klokken, Fylligen setter fart og prøver å bryte gjennom forsvaret til Nærbø, men lyTkkes ikke. I stedet havner ballen ut til Jonas Haugsgjerd som misser mottaket, Steffen og Andreas kaster seg på hver sin side av Fyllingenspilleren for å få kontroll over ballen.

Tiden er ute, men dommerne diskuterer både seg i mellom og med delegaten (det hører med til historien at også Fyllingtrener Andreas Gjeitrem var langt inne på banen for å fortelle hva hans syns om taklingen av sin spiller) før besluttningen kommer – rødt kort til Steffen Stormo Stegavik for en hånd i ansiktet på Fyllingenspilleren når han prøvde å nå ballen og straffe. Den setter Inge Aas Eriksen, som ble kåret til Fyllingens beste, bak Vegard Bakke Øien. Kampen ender 27-27 og dermed poengdeling mellom lagene. Rassin Haugseng ble kåret til Nærbøs beste i dag.

Hverken rammen rundt kampen eller resultatet ble helt slik vi hadde sett for oss siste hjemmekamp for sesongen. Vi ligger på 7.plass og dermed på sluttspillsplass etter dagens ene poeng. Nå gjenstår det å se hva forbundet beslutter i morgen ift sluttspill skal spilles eller ikke. Vi blir ikke overrasket om dagens kamp var sesongens siste kamp for vår del.