De forspilte muligheters kamp – Nærbø

De forspilte muligheters kamp

En hel seksjon av ØIF Arendal sin tribune var kledd i blått og hvitt i ettermiddag for å heie på sine gutter. De fikk se et Nærbølag uten respekt for mer meritterte sørlendinger som fulgte ØIF Arendal i store deler av kampen.

ØIF Arendal lå bak de ti første minuttene før de utlignet og kjapt økte til en tomålsledelse. Nærbøbenken tok en time-out for å gjøre sine justeringer og Nærbø krøp opp i ryggen på ØIF Arendal igjen. Begge lag sliter med tekniske feil og både Halvor-Elias og Kristijan Jurisici ØIF målet står frem med gode redninger som gjør at det kun skiller et mål fordel hjemmelaget til pause.

Arkivfoto Nærbø-ØIF Arendal, 13.11.19. Det ble tøffe tak i forsvar i dag også, særlig i andre omgang

Andre omgang kommer det to lag på banen som vil mye. Både hurtighet i spill og temperatur i taklinger er skrudd opp noen knepp fra første omgang. Resultatet blir at Andreas Horst Haugseng må ta seg en tidlig dusj med direkte rødt kort etter 9 spilte minutt. ØIF bruker anledningen til å stikke fra med fire mål, men Nærbø gir seg ikke og knapper innpå igjen. Særlig samspillet mellom bakspillere og strek blomstrer og med ti minutter igjen er stillingen 25-24 til ØIF Arendal.

Til tross for å ha mistet en viktig spiller klorer Nærbøspillerne seg fast og nekter å slippe ØIF Arendal mer enn det ene målet foran frem til det står tre minutter igjen. Da klarer hjemmelaget å øke ledelsen til 2 og 3 mål, Nærbø må satse uten at det gir ønsket uttelling og ØIF Arendal kan løfte armene i været for en 4 måls-seier 32-28 når kampen blåses av.

Arkivfoto Nærbø-ØIF Arendal 2.kvartfinale sluttspill, 3.4.19. Kristijan Jurisici plukker mange 100% sjanser i dag – da blir det vanskelig å vinne håndballkamper

Dette ble på mange måter de forspilte sjansers kamp – kampen ble som vanlig mot ØIF Arendal av den målrike typen, men følelsen gjennom kampen var at dette var mulig. Dessverre ødelegger vi litt for oss selv i dag med antall tekniske feil og skuddbom på 100% sjanser.

Skuffelsen over to poeng innen rekkevidde som forsvant må fort ristes av – allerede på onsdag er det klart for årets siste hjemmekamp (i alle fall i serien), mot Fyllingen/Bergen, før siste seriekamp i Remmenhallen neste søndag mot Halden. Sluttspillplass er fortsatt en mulighet, men kvalifisering kan også bli resultatet. Derfor ønsker vi, så sant ikke FHI gir ut noen nye instrukser, #fullhall og stemning i Loen på onsdag!

Tusen takk til dere som tok turen til Arendal for å heie på oss i dag – dessverre ble det ikke seier på oss, men dere gjorde jobben på tribunen! Takk for støtten.