Kan vi farge det røde dekket blått og hvitt? – Nærbø

Kan vi farge det røde dekket blått og hvitt?

Nærbø har spilt 6 kamper mot ØIF Arendal Elite siden opprykket for snart to år siden (da ser vi bort fra treningskamper og turneringer). Statesikken taler sitt tydelige språk for de blå og hvites del : 5 tap, 1 seier og 173-199 (eller-26) i målforskjell.  I fjorårets sluttspill valgte daværende seriemester ØIF-Arendal å møte Nærbø til kvartfinale basert på at de historisk sett hadde hatt god kontroll på kampene mot jærbuene. Det har vel blitt sagt i ettertid at de angret litt på det valget, til tross for at de gikk videre etter 3 kamper.

Arkivfoto :God steming i sekundene etter kampstart i Sør Amfi, 3.kvartfinale sluttspill 7.4.19

Og nettopp fjorårets sluttspill ga oss de to mest minneverdige kampene mellom de to lagene. 2.kvartfinale hjemme fordi vi mot alle odds slo daværende seriemester, med en stemning på tribunen som var elektrisk. 3.kvartfinale i Sør Amfi, som selv med tap, var et eksempel for hele håndball-Norge. Full hall, 500 tilreisende fra Jæren som ga kamp på tribunen like godt som spillerne gav på banen. Episk!

Arkivfoto :Tøffe tak i ØIF Arendals forsvar. 3.kvartfinale sluttspill 7.4.19

Så kan vi håpe på noe av den samme stemningen i morgen? Kampene mellom Nærbø og ØIF Arendal Elite har alltid vært målrike og nokså jevne. Ikke sjelden har begge lag nettet over 30 ganger hver  – og kjapp hoderegning tilsier at det blir over et mål i minuttet. Ikke vert å blunke for mye på tribunen altså!

Nærbø kommer fra en viktig hjemmeseier mot Follo for en uke siden og kunne med det ta et solid grep om fortsatt eliteseriespill. ØIF Arendal har flydd siden mesterskapspausen og står med full pott og +33 mål på de fem siste kampene.  I utgangspunktet Davids kamp mot Goliat, men husk hvem som vant den kampen!

Arkivfoto: Skorter ikke på engasjementet på benken….eller kanskje litt hos John 🙂 3.kvartfinale sluttspill 7.4.19

ØIF  Arendal elite har holdt av 250 billetter til Nærbøsupportere – vi håper Norges beste publikum er klar for en roadtrip til Sør Amfi. Billetter kan kjøpes her – velg ståplass. Om du ikke har mulighet for å reise kan du se kampen på Direktesport/Jærbladet

Arkivfoto: Vi slutter aldri å undre oss over Theodor sitt håndledd. 3.kvartfinale sluttspill 7.4.19

Noen av dere kan kanskje være bekymret for evt. smittefare der det er stor ansamling av folk. Norges Håndballforbund forholder seg til smitteverntiltakene som FHI har utsted. Les uttalelsen fra Norges Håndballforbund her