Nærbø-Follo HK, Eliteserien Menn > Kamprapport – Nærbø

Nærbø-Follo HK, Eliteserien Menn > Kamprapport

Det var ikke tvil om at det var to lag som ville mye som stod på parketten i Loen i kveld. Både hjemme og bortelag satset friskt fra start uten at det gav så mye resultat i målprotokollen de første minuttene, faktisk var det bare et mål i hvert nett etter fem spilte minutter. Godt forsvarsspill og keeperredninger sørget for at de fleste forsøk på å finne nettet ble resultatløse. 

Når ballen først fant veien til mål var det Nærbø som kom foran med to mål før Follo viste at de er et lag som ikke gir seg med det første. Ledet av en frisk Benjamin Hallgren i angrep holdt de tett følge med Nærbø før de snek seg foran med et mål etter halvspilt omgang. 

Siste halvdel av første omgang ble preget av stødig forsvarsspill og med fart i kontra og angrep satte Nærbø press på Follo og rykket fra ført an av Sindre Heldal som traff på det meste og en god Tord Haugseng. Gledelig var det også at Steffen Stegavik gjorde sin entre på banen igjen etter sykdom.

Tord var meget god både bakover i forsvar og fremover i angrep i dag. Fem mål totalt i dag, blant annet en suser av en underarm i første omgang. Arkivfoto fra Nærbø-Haslum 16.2.2020

Helt i slutten av første omgang stod det å vippet mellom å gå til pause med en ettmålsledelse eller med tre. Godt hjulpet av redninger fra Vegard og påfølgende kontringer gikk Nærbø til pause med 3 mål ( selv om Theodor prøvde så godt han kunne å øke til fire før pausesignalet gikk)

Før Marc gikk til garderoben i pausen ga han en kort kommentar på hva som ble viktig videre. I korte trekk – jobben var bare halvveis gjort, Nærbø har bredere tropp enn Follo så her var det bare å holde konsentrasjonen og fart i både forsvar og angrep.

Dagens klart bestemann på Loenparketten – 11 mål på 13 forsøk sier det meste. Arkivfoto fra Nærbø-Kolstad 18.12.19

Andre omgang blir egentlig en kontrollert marsj mot seier for Nærbø. De fortsetter på det gode grunnlaget de la i første omgang, Sindre fortsetter å putte, Andreas styrte spillet vi er vant med han gjør, Halvor-Elias kommer innpå og plukker det meste i en periode. Selv om Follo ble sluppet litt nærmere til tider gir aldri Nærbø fra seg initiativet i kampen og kan styre inn til en tremålsseier. Dagens gladsak: 17-år gamle Andreas Lervik kommer inn de siste minuttene og setter, etter glitrende oppspill av navnebror Andreas Horst Haugseng, sitt første eliteseriemål.

Andreas Lervik kan krysse av for eliteseriedebut og sitt første eliteseriemål. Arkivfoto fra G18 regionsserie, Nærbø-Våg/Fløy/Randesund 1.februar 2020

Dagens nærbøspiller var helt klart Sindre Heldal –  elleve mål på tretten skudd er imponerende. Follos Benjamin Hallgren var et like klart valg som Follos beste i dag. 

Tusen takk for støtten fra publikum, det gjorde godt med to poeng i Loen igjen. Neste kamp er borte mot ØIE i Sør-Arena på lørdag. Som kjent er ikke veien så lang til fra Jæren til det  blide Søland – vi setter stor pris på om vi hører dere på tribunen på lørdag også.