Ti minutter i forbifarten med Lars Sigve – Nærbø

Ti minutter i forbifarten med Lars Sigve

Tre kamper er spilt etter mesterskapspausen – to tap og en uavgjort er fasiten når februar tikker mot slutten. Fem seriekamper gjenstår av 2019-2020 sesongen pluss eventuelle sluttspillkamper. Vi treffer Lars Sigve på vei inn til nok en trening i Loen for en liten oppsummering av hans tid i blått og hvitt så langt.

Hvordan er livet i blått og hvitt – trives på på Nærbø?

Jeg trives kjempebra. Det går bra å balansere utdanning og trening, og selv om jeg må kjøre lengre til trening er det jo ikke snakke om lange biten ut her. 

Den store forskjellen på å spille eliteserie med Nærbø kontra med Sandnes er at nå vinner vi jo kamper. Men spøk til side – det har vært gøy å komme inn i en gruppe som allerede har etablert seg i eliten, presterer over tid og fortsetter å ta nye steg. Å ligge på 5.plass før mesterskapspausen er en stor prestasjon av oss. Nå har vi trøblet litt i oppstarten igjen, så det gjorde utrolig godt å avslutte på den måten vi gjorde mot Haslum og få med oss et poeng. Kampene mot Elverum og Drammen var, som mange har påpekt, ikke der vi skulle ta poengene i år. Selv om det ble tap i de to kampene var vi på høyde i begge førsteomgangene. 

Hvor lett/vanskelig har det vært å komme inn i gruppa?

Det har ikke vært vanskelig i det hele tatt. Jeg begynte tiden min i Nærbø med å være med på fjorårs-sesongens bottur – det var en god måte å bli kjent med gruppa på. Å begynne tiden min som Nærbøspiller i en uformell setting har vært gull – en blir kjent på en helt annen måte. 

Spillemessig så tok det jo litt tid å bli kjent med bevegelsesmønster på banen. Men vi har to gode trenere som lager bra, kjekke og taktisk kloke treninger. I kamp tar jeg kanskje ikke like mange skudd for Nærbø som jeg gjorde for Sandnes, men jeg har ikke behov for å skyte bare for å skyte. 

Det så ut som dere hadde en tung treningsperiode i januar, preget det dere de første kampene nå i februar?

Egentlig ikke. Hele spillergruppen har jobbet for å øke muskelmasse for å klare å stå i tøffe kamper fremover. Den jobben vi la inn i januar er jeg overbevist om vil lønne seg i det lange løp. 

Hva har vært årets opptur så langt?

Elverum hjemme var sykt, både på banen og på tribunen. Den kan også klassifiseres som årets overraskelse. Kolstad og Runar hjemme var også gøy kamper. Kampen nå på søndag mot Haslum hører også til der – den avslutningen gir oss masse energi og selvtillit inn mot kampene i tiden fremover. 

Årets nedtur?

Drammen hjemme. Ikke fordi vi taper et poeng på straffekastet i slutten, men fordi vi spiller så bra som vi gjør uten å komme de målene vi trenger foran.

Også eliteseriespillere må ta sin turn av dugnad – full konsentrasjon under dømming på Romjulsturneringen i desember

Hva tenker du om de siste fem kampene?

Det bør være mulig å sanke poeng i flere av kampene. Bækkelaget borte er ikke umulig, særlig ikke hvis vi klarer å demme opp for toppscorer Sundal. Det hadde vært godt å få en seier på bortebane igjen etter Elverum og Drammen-tapene. Follo hjemme kan fort bli tøft – de gir seg aldri så vi må være på fra første til siste sekund.

Slik vi ligger til nå bør det være mulig å nå sluttspillet, selv om hovedmålet er å holde seg i eliteserien. Men slik sesongen har utviklet seg til nå må det være lov å gløtte oppover på tabellen, ikke kun bakover mot streken. 

Fokus mot mål – hjemmekamp mot Halden

Hvis det skulle bli sluttspill – har du noen ønskemotstander?

Jeg liker liv på tribunen – både jubelen fra hjemmepublikummet i Loen og evt piping fra publikummet på bortebane. Fulle tribuner er mer morsomt enn halvtomme uansett hvor vi spiller – Elverum og Kolstad er gode til å fylle tribunene.

Men får vi kommer så lang som evt sluttspill står Bækkelagt for tur i Nadderudhallen på søndag. Lars Sigve og de andre spillerne skal forberede seg godt resten av uken for å ta hjem en seier fra bortebane igjen.  Kampen spilles søndag 23.2 kl 18.00  i Nordstrand Arena i Oslo. Den sendes også på Direktesport.no/Jærbladet