Når et poeng føles som to…. – Nærbø

Når et poeng føles som to….

Endelig var det hjemmekamp igjen. Nærbø var gira på å vise at de kunne stå to gode omganger etter tapene for Elverum og Drammen tidligere i måneden. På motsatt halvdel stod Haslum som etter Nærbø siste resultater har passert dem på tabellen og overtatt 5.plassen. Publikum talte 1320 stk – klar til å heie frem en ny seier på hjemmebane.

Nærbø går i ledelsen ved Sindre Heldal etter 40 sekund, men Haslum svarer direkte og lagene følger hverandre tett i første halvdel av omgangen. Nærbø sliter med å finne luker i et hardtspillende Haslumforsvar og bortelaget benytter bomskudd og tekniske feil fra hjemmelaget til å stikke fra. Fem minutter før pause leder Haslum med fem mål, men Nærbø klarer å mobilisere de siste fem minuttene og Preben Leander Nord-Varhaug reduserer til 3-målsledelse til Haslum idet pausesignalet går.

Hjemmelaget starter 2.omgang best. Etter fem spilte minutter er Haslum kun et mål foran. Men forsvaret til de grå var like vanskelig å trenge gjennom som i første omgang og Haslum stikker fra igjen. Ledelsen pendler mellom to og fire mål, men Nærbø klarer aldri krype helt opp i ryggen på Haslum. Halvor-Elias Nærland plukker baller jevnt og trutt i Nærbømålet uten at det gir ønsket resultat i andre enden av banen.

Når Haslum går opp i 3 måls ledelse med 90 sekunder igjen å spille trekker de fleste i Loen pusten og tenker «det var det». Men ballen er rund og Nærbøspillerne har ikke tenkt å gi seg før det er helt umulig. Andreas Haugseng blir spilt gjennom av Mike Würtz Lønne – 2 mål bak. Sindre Heldal rusher inn 31-32 etter passing fra Tord Haugseng…det står 40 sekund igjen på klokka.

Haslum tar timeout og Nærbø gjør det eneste fornuftige når angrepet settes igang igjen- mann mot mann. Rassin Haugseng snapper ballen og klarer med en Halumspiller hengende i armene sende ballen til Tord Aksnes Lode som ligger og våker på Haslums banehalvdel. Hele Loen holder pusten, ser for seg straffebommen mot Drammen på overtid tidligere i sesongen ..og puster lettet ut når Tord setter ballen sikkert i mål. Det umulige har blitt mulig. Nærbø stjeler et poeng med seg etter tidenes sluttspurt!

Med et poeng holder Haslum fortsatt på 5.plassen og Nærbø ligger på 7. Veldig deilig med seier igjen etter to klare tap tidligere i måneden. Nå går vi på med nytt pågangsmot og ser frem mot Oslotur neste helg for å møte Bækkelaget som ligger rett foran oss på tabellen.