Elverum-Nærbø, Eliteserien Menn > Kamprapport – Nærbø

Elverum-Nærbø, Eliteserien Menn > Kamprapport

Terningen Arena ønsket velkommen til 15.runde i Rema 1000-ligaen med Kronekamp, fulle tribuner og god stemning. Den varmeste velkomsten av alle Nærbøspillerne fikk tidligere Elverumspillere Vegard Bakken Øien og Steffen Stormo Stegavik. Til tross for en fot som har vært litt kranglevorne stilt Vegard til start mot gamleklubben.

Elverum var skarpest fra start – etter tre minutter stod det 3-0 til hjemmelaget og Nærbø hadde allerede rukket å få sin første utvisning ved Lars Sigve Hamre. Torbjørn Friis plukket Nærbø sine avslutninger og Nærbøbenken så seg nødt til å legge timeoutkortet allerede før det var gått 4 minutt.

Etter timeouten stengte Vegard Bakken Øien buret og reddet skudd etter skudd. Lars Sigve Hamre setter Nærbøs første mål og nå har bortelaget virkelig våknet fra januar-dvalen – det går fire minutter uten en eneste Elverumscoring mens Nærbø kryper innpå. Etter 9 minutter er utligningen til 4-4 et faktum fra Theodor Svensgård og ikke lenge etter er kantmakker Sindre Heldal på plass og gir Nærbø ledelsen 4-5. Lagene følger hverandre tett, men takket være en veldig opplagt Vegard Bakken Øien i mål siger Nærbø sakte men sikkert fra ligalederen. Det blir litt roligere i Terningen Arena når Nærbø leder med fire etter tjue minutter.

De siste ti minuttene før pause blir preget av feil og skuddbom fra Nærbø som gir Elverum sjansen til å kontre og knappe innpå Nærbøs ledelse. 2 minutter før pause har de utlignet og når pausesignalet går har de gått opp i ledelsen igjen, 14-13

2.omgang starter nesten som blåkopi av første omgang. Elverum scorer, Nærbø sliter og tar en tidlig timeout. Denne gangen gir ikke timeouten samme respons som i første omgang. Nærbø kommer aldri inn i kampen igjen. Egentlig sier målprotokollen fra andre omgang det meste – 20-9 til Elverum. Thorsten Friis plukker flesteparten av skuddene som kommer fra Nærbøspillerne og både redninger og tekniske feil fra bortelaget setter opp kontringer og enkle mål for Elverum. Slutresultatet blir 34-22 og velfortjent seier til ligalederen.

Begge lags keepere møtte virkelig opp på jobb i dag, både Thorsten Friis og Vegard Bakken Øien blir kåret fortjent kåret til hvert sitt lags beste spiller. Dagens toppscorer for Nærbø ble Lars Sigve Hamre med fire mål på seks skudd.

En god omgang holder ikke til å vinne håndballkamper i REMA 1000-ligaen. Nye sjanser til å vise seg frem i 2×30 minutter på onsdag, da reiser vi til Drammen for å måle krefter med Drammen HK.