For 304 dager siden vant vi 30-29 mot Elverum i på hjemmebane

Nærbø jubler, Elverum fortviler. Foto: Solveig Jåstad

I dag vibrerte tribunen fra første minutt

I dag konstaterer vi at Nye Loen har blitt et fort!

I dag  tørker vi igjen tårer og lurer på hva søren som skjedde???

John Thue flyr høyt sammen med resten av Nærbølaget denne kvelden. Foto: Solveig Jåstad

Elverum kom til Jæren…eller skal vi si til gards…revansjesugne etter fjorårets tap. Nesten direkte fra over 12.000 tilskuere i Haakons Hall, og et knepent tap mot PSG,  tenkte nok de fleste at det skulle holde hardt å kopiere fjorårets bragd.

Noen hadde tenkt det annerledes –det var de som løp i blått og hvitt ute på banen og ikke minst de 1475 tilskuerne på tribunene. Det dirret i veggene fra første minutt og det gav seg aldri. Gåsehudopplevelse blir en underdrivelse – det må ha vært en fryd å være Nærbøspiller utpå der – og tilsvarende mareritt for Elverumspillerne.

Selv om bortelaget tok ledelsen var aldri Nærbø langt unna i målprotokollen. Etter utligning 8-8 ledet aldri Elverum igjen, Nærbø gikk til pause med 17-16 og bare økte ledelsen utover i andre omgang. På det meste ledet hjemmelaget med 4 mål før Elverum begynte å dra seg innpå igjen. De siste minuttene stod kampen og vippet, Elverum var oppe i 27-27. Skulle Nærbø dra fra igjen eller skulle Elverum sette Nærbø på plass? Publikum reiste seg, løftet frem hjemmespillerne som gav alt både i angrep og forsvar og ble belønnet med seier og 2 nye poeng.

Det går nesten ikke an å kopiere fjorårets bragd….men det er ikke langt fra at dette ble blåkopi. Forskjellen? Ingen røde kort og et mål mer scoret. Vi gnir oss i øynene mens vi ser opp mot tavla og ser at det står 31-29. Takk til publikum for en stemning som Lars Sigve beskriver som 11/10 – dere er virkelig Norges beste publikum