Første 2 på plass

Etter to kamper siste uka med tap var det godt å komme hjem til Loen og 1200 tilskurere som fra første fløyteblås gav den etter hvert så berykta Loen-stemningen.

Fold-St.Hallvard er nyopprykkede fra 1.divisjon og et lag ”alle” mente vi burde slå. Det sa mange om oss i fjor – så å ta lett på oppgaven var ikke et alternativ.

Lars Sigve Hamre sikter seg inn på mål! Foto: Solveig Jåstad

I dag var alle Nærbø-spillerne påskrudd fra start – etter halvspilt 1.omgang stod det 10-5 på resultattavla. Bortelaget jobbet godt for å stoppe Nærbøs bakspillere – men det resulterte kun i at kantene fikk mer spillerom. Både Sindre Heldal og Theodor Svensgård scoret jevnt og trutt, i tillegg vartet Steffen Stormo Stegavik opp med både med en lekker flyver og fintet bort motspillere med stuss mellom beina. Etter de første 30 minuttene blinket det 19-11 på resultattavla og flesteparten av tilskurne på tribunen tenkte nok at dette gikk veien

Rassin Haugseng er ikke god å komme forbi – i dag resulterte det i rødt kort. Foto: Solveig Jåstad

Andre omgang startet sånn noenlunde likt som første avsluttet – det virket som hjemmelaget hadde god kontroll og en komfortabel ledelse. Men etter Rassin Haugseng fikk sin 3. tominutter og måtte ta plass på tribunen glapp det litt i både angrep og forsvar. Fold-St.Hallvard krøp nærmere og nærmere, Nærbø stresset i angrep og ledelsen krympet inn fra 8 til 4 mål. Det begynte å summe litt nervøst fra tribunen.

Theodor Svensgård storspilte mot gamle lagkompiser. Foto: Solveig Jåstad

Da var det godt å ha uthvilte bein på benken – John Thue og Tord Aksnes Lode kom inn etter 21 minutt og satte 3 raske mål. Derfra så hjemmelaget seg aldri tilbake, publikummet kunne reise seg med ett minutt igjen og juble inn en 37-28 seier.

2 poeng i banken, stigende selvtillit og ny kamp i Trondheim mot Kolstad neste søndag. Himmelen er på vei fra grå til blå på Jæren.