På onsdag skal vi møte en «gammel» kjenning. Robin Rosander Haugsgjerd og Kristiansand Topphåndball inviterer til fest i sin nye Storstue i Aquarama. NM 3. runde. Robin har lagt mye av grunnlaget for laget VÅRT, men er nå klar til å tukte sine tidligere elever. Vi har tatt en prat med den blide sørlendingen.

Var det godt å komme hjem?
Veldig godt å komme hjem etter mange år på Nærbø. Utrolig spennende å få være med å bygge opp noe som forhåpentligvis blir stort her i hjembyen min. Vi har en stor jobb å gjøre med guttehåndballen i byen, det lå nesten «dødt». Vi håper at KRS kan være med å bygge det sakte men sikkert opp igjen, men det tar tid. Pr. nå har vi ingen ansatte unntatt meg, resten er på frivillig basis, så det blir lange dager og kvelder.

Savner du Nærbø?
Jeg savner det å være i Loen, og være omgitt av folk som tenker håndball. Miljøet på Nærbø er unikt, men slikt tar mye tid å bygge opp. Dette skal vi selvfølgelig prøve å bygge opp i Kristiansand også. Nå har vi base i Aquarama og vi håper at flere folk kommer til og ønsker å bidra.

Hvordan er det å trene rutinerte mannfolk kontra ungguttene på Nærbø?
Det er enorm forskjell. De rutinerte vet hvordan de vil ha det, mens på Nærbø hadde vi en treningsvillig gjeng som egentlig kun ville trene. Vi trener mindre løp og styrke og har mer fokus på halltrening og systemer. Det er egentlig to forskjellig verdener, men veldig fint for meg, for å utvikle meg som trener. Det er flere kabaler som må gå opp her, i motsetning til det jeg var vant til på Nærbø.

Det er storsatsing på gang i Kristiansand. Store planer for fremtiden og gjenoppreisning av Kristiansand som et av Norges ledende lag i håndball.

Hvordan er det å være del av noe slikt?
Det er utrolig spennende. Næringslivet er med på laget og vi har store planer. Budsjettet for sesongen er 5 millioner, og skal økes gradvis. Dette avhenger jo at vi har sportslig suksess og får flere med på laget. 1. oktober starter Mona Nordvik som daglig leder. Det skal bli godt å få med ei dame med bein i nesen som kan være med å styre skuta.

Da må jo målet for sesongen være å rykke rett opp til eliten?
Ja, det er det som er målet, og det bør vi klare!

Hva tenker du om NM kampen på onsdag?
Vi går alltid på banen for å vinne. KRS kan slå Nærbø, men de bør slå oss i 8 av 10 kamper. Jeg kjenner godt til Nærbøspillerne og håper å ha noen triks på lur. Vi har selv fått 5-6 nye spillere i troppen, og det tar tid å spille seg inn. Får vi en god start og kanskje stresse Nærbø-spillerne litt, så er det mulighet for seier. Vi håper at publikum møter i hopetall for å støtte oss.

Rune og Marc må finne seg ny jobb!

Hva sier du om KRS slår Nærbø?
At Rune og Marc må finne seg ny jobb! Sier Robin, og ler.
Fra spøk til alvor; vi håper å gi Nærbø kamp til døren og mitt store mål for sesongen er at vi neste år kan komme til Nye Loen og møte Nærbø Herrer i Nye Loen.

Robin i fint driv i glansdagene på Nærbø. Foto: Stavanger Aftenblad

Vi gleder oss til å møte gutten med gullhatten. Blod, snått og juling skal deles ut i Aquarama! God kamp!
KAMPSTART KL. 18.30 PÅ ONSDAG.