Navn: Lars Sigve Hamre

Alder: 22 år

Utdanning: student UiS, bachelor idrett

Tidligere klubb: Sandnes HK, har spilt håndball siden han gikk i 3. /4.klasse

HVORFOR GIKK DU FRA SANDNES TIL NÆRBØ NÅ?

Vi satte oss ned med Lars Sigve etter trening to dager før kampen mot Runar.

Det var nå eller aldri. Jeg hadde lyst å utvikle meg videre og følte hvis jeg ikke gikk nå så hadde jeg blitt i Sandnes resten av håndballkarrieren. I løpet av fjorårs-sesongen modnet tanker på å skifte klubb. Jeg hadde lyst å strekke meg lenger, få nye impulser og se om jeg kunne utvikle meg videre som håndballspiller – da var ikke valget om å skifte fra lyseblått til hvitt og blått vanskelig. 

HVORDAN HAR DU BLITT MOTTATT I  SPILLERGRUPPEN?

Jeg trives veldig godt. Jeg kjente flere av spillerne fra før, så det gjør det jo litt lettere å komme inn i gruppen. Det er et godt miljø med positiv tone. Jeg trives veldig bra her i Loen.  Hele spillergruppa er en sammensveisa gjeng som går like godt sammen på fritiden som på håndballbanen. Jeg synes det går veldig greit, ting har vært som forventa. 

ER DET NOE SOM ER ANNERLEDES HER KONTRA PÅ SANDNES?

Håndballen betyr virkelig noe her. De som går i Loen bryr seg om hva som skjer, både med laget og på anlegget. ”Alle kjenner alle” og stiller opp for klubben. Det er en stor forskjell i forhold til Sandnes som er en større by. Selv om det var folk der også som brant for klubben og for håndballen så merkes det mer at det er en samlende faktor for ”alle” her.

Sånn treningsmessig så har vi  mye mer balltrening her. Jeg var vant med 3 balltreninger, en løpeøkt og en styrkeøkt. Her har vi 5 balltreninger i uken.

BLE DU OVERRASKET NÅR NÆRBØ NÅDDE SLUTTSPILLET I FJOR

Nei, ikke i det hele tatt, jeg var sikker på at de kom til å plukke poeng jevnt og trutt. Det sa jeg til noen av spillerne også i løpet av første del av fjorårssesongen når poengene uteble – jeg var aldri redd for at poengtørken skulle være langvarig. 

HAR DU NOEN SYNSPUNKT PÅ ÅRETS SESONG?

Denne sesongen blir tøffere en fjoråret. Mange av motstanderne har forsterket stallen og Nærbø kan ikke spille på overraskelsesmomentet lenger. De andre lagene er obs! på hva vi kan gjøre nå. De spillerne som har vært borte på VM og hatt lite pause ser også friske ut på trening – det virker ikke som det skal være en ekstra utfordring for oss.

Vi oppgave er å trene bra og fortsette å utvikle oss som enkeltspillere og som lag. Jeg synes en sluttspillplass et fint mål å sette seg, jeg vil tro det er ca. 50-50 sjanse for at vi kan nå det.

Fra årets Kick-off 28.8.19

HVILKET FORHOLD HAR DU TIL LOEN SOM ARENA

Når jeg var mindre så hatet jeg å komme hit…det var langt å reise (alltid lengre å reise fra nord til sør enn omvendt!!!) og det var alltid tette, harde kamper. Etter hvert begynte vi å glede oss til kampene i Loen og sette pris på at det var jevne oppgjør. Mitt beste minne fra Loen og fra håndballkarrieren så langt er når Sandnes HK vant med et mål og dermed rykket opp til Eliten. 

Nå gleder jeg meg til å komme i gang og oppleve å ha Loen-publikummet i ryggen. Det blir kult!

HVORDAN OPPLEVER DU Å VÆRE STUDENT OG DRIVE MED TOPPIDRETT?

Det går helt fint. Jeg har ikke opplevd noen problem med å både studere og spille på eliteserienivå. I alle fall ikke til nå.

HAR DU FORSTÅELSE FRA FORELDRE OG KOMPISER PÅ TIDSBRUKEN DU MÅ LEGGE NED I TRENINGSARBEIDET?

Jeg har veldig støttende foreldre som legger til rette for at jeg skal kunne prestere best mulig. Kompiser har også stor forståelse for at jeg bruker mye tid på håndballen. For min del blir det å disponere tiden rett når jeg har fri – å bruke tid med venner når jeg har anledning til det. 

HAR DU MØTT PÅ NOEN HINDRINGER ELLER UTFORDRINGER GJENNOM ÅRENE SOM SPILLER?

Jeg har slitt med jumpers knee de siste årene, men det har heldigvis ordnet jeg nå. Den verste motivasjonsknekken kom når jeg hadde tretthetsbrudd i ryggen med betennelse. Til tider var jeg så dårlig etter trening at jeg trengte hjelp til å gå  – da var det rett før jeg la ballen på hylla.

HVILKET FORHOLD HAR DU TIL AT DERE ER FORBILDER FOR UNGE SPILLERE I NÆRBØ IL?

Jeg er jo ikke så kjent for publikum i Loen enda, så alle som treffer meg her er kanskje ikke klar over hvem jeg er. Jeg prøver å ta meg tid til yngre spillere om de har spørsmål og være bevisst på hvordan jeg oppfører jeg –både i sosiale settinger og på sosiale medier. Vanlig folkeskikk er et greit stikkord for begge arenaer. 

HVOR ER DU OM 5 ÅR?

Da er jeg forhåpentligvis ferdig med utdannelsen min og jobber innen idrett på en skole . Jeg spiller fortsatt håndball, men tør ikke spå på hvilket nivå.