Thriller i Nye Loen! – Nærbø

Thriller i Nye Loen!

Nærbø VS ØIF Arendal 36-33.

Det er duket for kamp nr.2 i sluttspillet – Arendal gjester i dag Nye Loen, og vi er sugne på revansj og retur oppgjør i Arendal allerede søndag. Vi har så langt vist oss vanskelige å slå på hjemmebane, kan vi stikke av med seieren også denne gang?

Vi åpner med ball, men klarer ikke få puttet den i mål. Arendal er raske opp igjen i angrep og får første målscoring oppført på tavla. Det deles ut gule kort og allerede etter knappe 2,5 minutter får Arendal sin første utvisning. Vi får straffekast uten at vi klarer og lure den unna keeper. Vårt første kommer ikke før det er gått 4,5minutter da vi putter et fint kontramål. De første 10 minuttene er rimelig målfattige med 2mål til Nærbø og 6 til Arendal.

Marc legger timeout kortet i bordet, og etter det som må ha vært motiverende ord ser det ut til at gutta våkner litt og smeller ballen i mål så fort de er på banen igjen. De neste minuttene setter vi 3 kjappe mål og når vi får straffekast etter 14 minutter spilt har vi utlignet til 6-6. Nå er det Arendal sin tur og legge timeout kortet i bordet. De åpner slik som vi gjorde med å sette ballen i mål, men roter det til for seg slik at vi kjapt får utlignet.

18minutter ut i første omgang er vi for første gang oppe i ledelsen, men Arendal utligner raskt. Halvannet minutt senere får Arendal nok en utvisning og vi får straffekast som nok en gang stoppes av Arendalkeeperen. Når det gjenstår 8 minutter av første omgang er stillingen 10-10. Arendal henter seg fint inn igjen og går raskt opp i en 2måls ledelse.

Når tavla viser 26 minutter får Arendal enda en utvisning og vi får straffekast som endelig går i nettet og vi utligner nok en gang. 1 minutt igjen av første omgang og vi ligger likt.

Pause: 14-14 Nærbø VS Arendal.

Arendal åpner andre omgangen, men det er vi som setter første mål. Bra forsvarsspill i vår ende gjør at Arendal ikke får utlignet og vi kontrer oss opp i en 2måls ledelse. Etter knappe 2.5 minutter ut i andre omgang får vi en utvisning og straffe mot oss som settes i mål. Vi finter oss til enda et mål og Arendal får en utvisning. Like etter får vi en to minutter til på benken, og er dermed to spillere mindre på banen. Arendal har etter 6minutter klart og utligne, men vi har ikke tenkt og slippe oss nedpå og svarer raskt. Drøye halvannet minutt etterpå er vi tilbake i 2 måls ledelse.

Vi setter straffe etter 8minutter og er nå foran med 3 mål. Nok en 7meter reddes av Arendalskeeperen. Etter 11 minutter spill ligger vi foran med 4, men Arendal setter et mål før vi nok en gang blåses av for timeout. På snaue 15 minutter og med 3 måls ledelse ryker vi på nok en 2minutter og Arendal benytter muligheten til og redusere til 22-20.

Vi spiller i undertall med stillingen 23-21 når det enda en gang blåses av for timeout. Når det gjenstår 10 minutter av ordinær spilletid putter vi enda et mål og brått er vi oppe i en 4måls ledelse. Når vi går opp i 5måls ledelse og det gjenstår 8minutter tar Arendal timeout.

Det kryper mot de siste 4minuttene, og stillingen er nå 27-26. Når det blåses av for ordinær spilletid er stillingen 28-28, og dermed blir det ekstra omganger.

Første ekstra omgang kastes i gang av Arendal, men det er vi som setter det første målet. Det puttes mål i begge ender og Arendal får nok en 2 minutters utvisning – Lindboes tredje i kampen og han sendes dermed av med rødt kort. Når første ekstra omgang er over står det 30-30.

Vi smeller inn mål i første angrep, men Arendal får et kjapt straffekast som de setter rett i mål. Vi putter mål direkte etterpå og Arendal er igjen raske opp og utligner. Samtidig som Arendal utligner får vi en utvisning til. Vi tar ledelsen, og Vegard følger opp med en kjemperedning slik at vi får muligheten til og øke ledelsen. Vi benytter oss av muligheten og går opp i 2måls ledelse. Arendal roter bort ballen og vi setter spikeren i kista når vi scorer vårt mål nummer 36 og vinner kampen med 3 mål.

Banens beste: Ole Nærland.

Neste kamp: ØIF Arendal – Nærbø, Sør Amfi. Søndag 07.04. Kl. 18.00. Kampen vises på jbl.no.