Sør-Amfi har fått besøk av en god delegasjon blå/hvite på tribuenen som lager godt med lyd og støtte til sine for kvelden hvitkledde spillere.

Nærbø scorer kampens første mål ved Ole Nærland etter at Vegard Bakken Øien har stått stødig på ØIFs første skudd. Det må straffe til før hjemmelaget scorer sitt første, men Nærbø svarer og ØIF klarer ikke utligne før det er spilt ni minutter – da står det 4-4 på resultattavla.

Hjemmelaget girer opp et hakk, setter forsvaret til Nærbø i bevegelse, finner luker og scorer jevnt og trutt mens Nærbø sliter med skudd som blir blokkert eller keeper redder. Sakte, men sikkert siger ØIF fra og når Nærbø tar sin første timeout etter elleve minutter leder de med tre mål.

Etter Nærbøs timeout rammes begge lag av måltørke – stillingen 7-5 blir stående i nesten 5 minutter før Nærbø setter sitt sjette mål. Kampen preges fortsatt av for mange skuddbom fra Nærbø som gir ØIF mulighet til å sette fart og angripe før bortelagets forsvar er etablert.  Nærbø ser seg nødt til å ta sin andre timeout, nå har ØIF rykket fra med 5 mål, stillingen er 14-9. Målforskjellen holder seg ut omgangen, pauseresultatet blir 16-11.

Etter pause scorer Nærbø først, men som i 1.omgang svarer ØIF raskt. Kampbildet fortsetter i samme spor som før pause – Nærbø stanger mot blokk og keeper, ØIF scorer på sine sjanser. Allerede etter 5 minutter smeller Marc timoutkortet i bordet og gir en liten tordentale til sine elever. Beskjeden er klar-spill og avslutt skikkelig så det går an å stå imot i forsvar skikkelig! ØIF kommer altfor lett til enkle avsluttninger.

Nærbø setter første skuddet etter timeouten og ligger nå 6 mål bak. På stillingen 25-19 blir det igjen scoringstørke, denne gangen i ca 3 minutter. Steffen Stegavik byttes innpå for Nærbø og setter fart på angrepet. Han får med seg resten av laget, Nærbø putter jevnt og trutt og kryper innpå ØIF. Nærbøsupporterne på tribunen gir støtte til sine menn og prøver å løfte de frem, her har ingen gitt opp før 30 minutter er spilt.

Med 3 minutter igjen tar ØIF timeout – nå er ledelsen krypet til 3 mål. Det blir en stillingskrig i hjemmelagets forsvar de siste minuttene av omgangen. Til slutt setter Nærbø ballen utenfor og ØIF kan sette kampens siste mål til sluttresultat 34-30.

Nærbøs beste: Andreas Horst Haugsseng

ØIFs beste: Herman Vildalen.

Kort oppsummert: vi gir oss aldri! Vi taper kampen, men vinner andre omgang etter en god opphenting. Vi tar med oss den gode siste halvdel av kampen, krummer nakken og går på igjen i Nye Loen neste onsdag. Da trenger vi seier for å kunne kjempe vider for en semifinaleplass. Vi ønsker oss #fullhall og den magiske Loenstemningen om en uke.