Navn: Atle Gudmestad 

Alder: 29år 

Jobb/Utdanning: Lærer ved Bø Skule. 

Atle har spilt håndball i Nærbø siden han var rundt 9år. Han har vært på utlån til Viking i 2mnd, ellers  har han alltid vært i Nærbø. Atle har både vært spiller og trener i håndballen og er den eneste på laget som spilte for Nærbø forrige gang de var i eliteserien. Den gang var han en av ungguttene, nå er han en av de mer erfarne spillerne på banen. 

Hva betyr Nærbø for deg? Nærbø er hjemme, alle personer som betyr noe for meg er her. Menneskene som bor her er trivelige, åpne mennesker. Vi har en fin møteplass i loen, hvor alle kjenner alle og det alltid er noen å prate med. 

Foto: Olaf Nagelhus/Woldcam

Hva er målet for sesongen slik det ser ut nå? Først og fremst og sikre plassen. Samme mål som i starten, det viktigste er fortsatt å sikre at vi ikke rykker ned, aller helst å slippe kvalik-plass. Det frister jo med sluttspill, men vi må ta en ting om gangen. 

Hvordan opplever du forskjellen på eliteserie spill denne gangen kontra forrige gang?   Det er bedre trening nå, og et yngre lag med større utvikling. Rune er en bauta, mens Marc kom inn og tok steg for steg istede for å snu «opp/ned» på ting slik som det ble gjort forrige gang. Vi har fått gode nye spillere som passer inn i gruppen, samt en gruppe spillere som har spilt godt sammen i mange år. Jeg synes nok det er mer «avslappende» å være en av de eldre enn de yngre og er mer opptatt av at laget skal lykkes en egen prestasjon. 

Hvordan balanserer du toppidrett med jobb? Det går fint, det er gode mennesker på jobb som har forståelse for at jeg spiller kamper og må være litt borte. Når man jobber på dagtid er det noen ganger tungt å komme seg ned å trene på egenhånd, da det må skje enten før jobb eller etter jobb. Jeg tror nok likevel det er lettere for meg en for de som har en mer fysisk jobb. Det går fint å ta utdanning mens man spiller og satser, det er nok på mange måter bedre å studere enn å jobbe mens man spiller med tanke på tid til egentrening. Jeg mener det er viktig med utdanning, slik at man har noe å falle tilbake på eller jobbe med ved siden av – de fleste blir jo ikke rike av å spille håndball. 

Hvilket forhold har du til at dere er et forbilder for yngre spillere? Som lærer ligger mange ting i bakhodet fra før av og jeg har jo allerede et forhold til mange av de som jeg har eller har hatt på skolen. I forhold til alkohol er det en aldersgrense og den skal overholdes. Vi har regler og retningslinjer på laget som sier at vi skal rydde etter oss og dermed går vi foran som et godt eksempel der også. I og med at vi er såpass synlige i Loen og lokalmiljøet er det greit at vi viser at vi rydder og tar vare på tingene rundt oss, samtidig som vi godt kan gi beskjed til andre at de også kan gjøre det samme.

Har du kun spilt håndball eller har du vært innom andre idretter? Jeg spilte fotball frem til vi rykket opp i eliten forrige gang  og så var jeg med litt sporadisk etter nedrykket. Fra 16/17års alder var det håndball som var tingen. Jeg synes at dagens unge bør utforske flere idretter, og ikke satse på en bestemt idrett for tidlig. De to siste månedene denne sesongen har vært skadepreget, da føler en seg litt «på utsiden» og det kan være vanskeligere å motivere seg. Uten om det har jeg aldri hatt noen store utfordringer. 

Som ung var jeg litt trener, det gjorde at jeg måtte sette meg grundigere inn i spillet og andre posisjoner som igjen gjør at man har mer forståelse for hele spillet totalt sett. 

Hvor viktig er sosiale medier for deg?  Det er ikke så viktig for meg personlig. Men vi bruker litt tid på Instagram og Facebook rundt selve laget, for å få folk på kamp og for å vise hva vi holder på med. 

Foto: Solveig Jåstad

Opplever du forståelse på hjemmebane for tiden du må legge ned i treningsarbeidet? Jeg opplever god forståelse for det meste, mange venner har vært med i håndballen tidligere og vet hva som kreves. Jeg føler ikke at jeg går glipp av så mye, samtidig som jeg må prioritere bort noe. Jegtenker at jeg vil få mer tid til det etter hvert. 

Hva betyr publikummet i Loen for deg? Det er utrolig viktig for laget med supporten fra tribunen, det er noe helt annet å spille på bortebane foran 200/300 mann i forhold til i Loen med over 1000 supportere. Det gir oss et ekstra gir. 

Hva er ditt beste håndballminne? Opprykket til førstedivisjon i 2011, når vi hadde kvalik på hjemmebane og rykket opp på lørdagen. Kombinasjon av hjemmebane og at jeg følte at jeg var en viktig bidragsyter på laget pluss at jeg ble onkel samme dag gjør at dagen har satt seg godt fast i minnet. Andre datoer og årstall for milepæler har ikke satt seg på samme måte som denne. 

Hvor er du om 5 år? Jeg vanker garantert i Loen fortsatt, mest sannsynlig involvert i et lag på en eller annen måte. Hva vet jeg ikke, men det vil nok mest sannsynlig være i håndballen. Jeg tror nok jeg er for gammel til å være på et a-lag men vil nok fortsette og trø i Loen mange år etter at min egen spillerkarriere er slutt. 

DETTE SIER HOLDEPLASSEN OM ATLE GUDMESTAD

Vi valgte Atle fordi han er en ekte Nærbø-gutt med glimt i øyet! Han har stått på i og for laget i mange år, og er en god representant for bygda!
Vi et stolte over at Atle bærer vår logo på drakta!