Navn: Martin Roberto Hinnaland Edland. 

Alder: 21. 

Jobb/Utdanning: Vikar på Bryne Ungdomskule. 

Hjemmeklubb: Bryne HK.

Roberto flyttet fra Nærbø til Bryne som 4åring, det vil si at hans hjemmeklubb egentlig Bryne HK. Først da han var 14år meldte han overgang til Nærbø etter å ha trent her en stund. Roberto kommer fra en håndballfamilie, og var aldri i tvil om at det var håndball han skulle spille. 

Hva betyr Nærbø for deg? Dugnadsånd er det første jeg tenker på når jeg tenker på Nærbø. Det er utrolig viktig for klubben og lokalmiljøet. Nærbø har alltid vært et naturlig valg for meg i forhold til håndballen med tanke på at jeg har familie her og de alltid har spilt håndball her. 

Foto: Olaf Nagelhus/Woldcam

Hvordan balanserer du toppidrett med jobb/utdanning? Vikarjobb er jo perfekt å kombinere med trening, og når jeg var student hadde jeg nok fritid til å prioritere både treninger og studier. Det hele handler om å være disiplinert nok, så får man til det meste. Noe dager er naturlig nok tyngre en andre, men om man bare vil får man det til. Håndball skal aldri gå foran skole og utdanning, og det er viktig å prioritere utdanning. Man kan fint bli en god håndballspiller samtidig som man studerer. Ser man på mange av spillerne på laget, så gjør de jo begge deler. 

Hvilket forhold har du til at dere er forbilder for unge spillere? Det er kult å være et forbilde og det er kjekt at de ønsker å prate med oss og ser hva vi gjør. Det ligger i bakhodet at vår oppførsel smitter over på de unge. Vi er et idrettslag der alle kjenner alle, så vi må kanskje være ekstra bevist på rollen vår. Jeg rydder opp om jeg ser noe, og mener at vi alle har et felles ansvar for å holde hallen og anlegget ryddig og pent.

Har det alltid kun vært håndball eller har du vært innom andre idretter? Jeg var keeper på fotballen på Bryne til jeg var 13/14år. Da valgte jeg å satse på håndballen, noe jeg aldri var i tvil om at jeg skulle gjøre. Håndball har alltid vært det som har stått høyes selv om fotball også var gøy. Som liten fikk jeg en håndball av onkel (Jonas), som jeg lekte mye med, det var nok da jeg viste at det var håndball jeg skulle satse på. 

Hvor viktig er sosiale medier for deg? Sosiale medier er ikke veldig viktig for meg, men jeg er tilstede på de fleste platformer. Har ikke egentlig noe behov for å dele så mye, jeg er nok en rolig å beskjeden type som liker å holde meg for meg selv og blant venner. 

Foto: Solveig Jåstad

Har du forståelse på hjemmebane for tiden på må legge ned i treningsarbeidet? Folk rundt meg forstår det godt, familien er min aller viktigste støttespiller og har alltid stilt opp på kamper, med kjøring og støtte. Far er utrolig god å lene seg på når noe frustrerer meg, da han har god forståelse for spill og tingene rundt det å være spiller. Både mor, far og besteforeldre er utrolig viktige for meg. 

Hva betyr publikummet i Loen for deg? Det er en helt egen atmosfære i ett fullsatt Nye Loen, det er virkelig noe for seg selv. Vi har definitivt Norges beste publikum her, og det betyr enormt mye å vite at vi har så stor støtte i ryggen. 

Hva er ditt beste håndballminne? Det må nok bli debuten min på A-laget. Det var utrolig stort å få komme på banen som a-lags spiller, med trøkk og liv fra tribunen. Tanken gir meg enda gåsehud. 

Hvor ser du for deg at du er om 5år?  Jeg er forhåpentligvis godt på vei med en god utdannelse. Jeg har jo også som mange andre en kanskje hårette drøm om utlandet, men håper jo hvert fall at jeg har fått en fast plass på elitelaget til Nærbø.