Årets siste ordinære eliteseriekamp! – Nærbø

Årets siste ordinære eliteseriekamp!

Drammen – Nærbø 30-27.

Gutta har dratt til Drammen for å spille årets siste ordinære eliteseriekamp. Drammen som ligger helt i toppen av tabellen har hatt en fin sesong, og vil uansett resultat i dagens kamp beholde 3.plassen bak Elverum og ØIF Arendal. Vi på vår side har alt nådd målet vårt om å holde oss i eliteserien, og på toppen av kaka kjempet vi oss til sluttspill. Forrige gang vi møtte Drammen ble det tap med klar margin. I dagens kamp er det også Drammen som er storfavoritter, men vi kommer garantert til å kjempe med det vi har for de to poengene som står på spill. Dette er første kamp i eliteserien hvor guttene ikke har noe som helst press hengende over seg, og det kan bli spennende og se hva det gjør med spillet.

Vi åpner kampen men får ikke puttet ballen i mål og Drammen løper raskt opp i angrep – vi får snappet ballen og sender kontringsball til Tord som putter den sikkert i buret og dermed tar vi kampens første mål. Etter 3 minutter får Drammen straffekast, og går opp i ledelsen 3-2. Det er høyt tempo i kampen, og det fører til litt kluss og bom fra begge lag.

Rett før vi går inn i det tiende spilleminuttet får vi en to minutters utvisning, etterfulgt av et straffekast. Halvor stenger buret og vi går opp i angrep og putter ballen i mål. I det vi er fullt lag smetter Drammen inn nok et mål, og vi ligger likt. Vi får nok et straffekast mot oss som puttes i mål, men vi svarer på direkten og utligner.

Etter halvspilt første omgang har vi etter fine målredninger tatt ledelsen med et mål. Drammen lar oss ikke holde ledelsen lenge, og utligner kjapt. Vi får et straffekast som Preben smeller i mål, deretter får vi nok en kontringsmulighet som vi tar godt vare på! Vi er foran med to, og tilbake i angrep – men får ikke satt den. De neste minuttene har fine keeperredninger i begge ender mens angrep skurrer litt for begge lag.

Vi får enda et straffekast mot oss, men Vegard plukker ballen og sender den kjapt opp hvor Steffen putter den fint i mål. Etter etpar minutter er stillingen 9-12 i vår favør og Drammen legger time-out kortet i bordet.
På stillingen 12-13 legger Marc time-out kortet i bordet, det gjenstår drøye 30 sekunder av første omgang. Drammen får en to minutters utvisning for en stygg takling, og vi får puttet ballen i mål – dessverre annuleres målet da tiden akkurat gikk ut.

Pause: Drammen 12-13 Nærbø.

Drammen starter med en mann mindre på banen, og vi utnytter oss av overtallsspillet og øker ledelsen med nok et mål. Fine keeperredninger og godt forsvars spill gjør det vanskelig for Drammen og komme gjennom. I angrepsenden er vi raske opp og lager gode muligheter som gjør at vi får den i nettet. Da de 5 første minuttene av andre omgangen er forbi har vi økt forspranget vårt og stillingen er 12-16.

Drammensforsvaret svikter litt, men heldig for dem har de en særdeles våken keeper som står i veien for flere av skuddene våre. Det snur litt for oss, og vi roter det til i angrep – dette vet Drammen og utnytte og setter noen raske mål som minsker forspranget vårt til to mål.

Vi fortsetter å jobbe på, og kriger til oss enda ett straffekast samtidig som Drammen får en to minutters utvisning. Nå må overtallsperioden utnyttes til å øke forspranget, noe guttene ser ut til å være fullstendig klar over – og de jobber seg raskt oppover og får ballen i målet. Drammen har ikke tenkt å gi oss noe gratis og smeller inn to mål på samme tid.

Når klokka viser at vi er inne i kampens siste 15 spilleminutter er stillingen 20-20. Vi har to lag på banen som begge har veldig lyst på seriens siste 2poeng og de kommer til å gjøre det spennende helt til kampen blåses av.
De neste minuttene blir i det litt vel dramatiske laget, når vi først får en to minutters utvisning for stygg takling, etterfulgt av et straffe som Drammen putter rett i buret – hvorpå vi får nok en to minutters utvisning på benken. Vi går inn i kampens 10 siste spilleminutter med to mann mindre. Det hjelper ikke på når Drammen får nok et straffekast i mål, og brått leder med 2mål.

Marc legger time-out kortet i bordet, nå må det virkelig jobbes smart for å hente seg tilbake.

Vi går på med et smell i angrep, og får straffekast – men heller ikke den vil seg for oss. Omsider får vi satt et mål, men Drammen svarer like raskt og stillingen er 26-23. Drammen får en utvisning, og vi setter annen hvert mål, før Kjelling tar frem time-out kortet for Drammen. Det gjenstår 6minutter og spille, og hjemmelaget er foran med 3mål. Vi smeller til med en redning, og får puttet ballen i mål – det er enda håp.

Nok en redning, og så et mål! Drammen får nok en to minutters utvisning, og time-out kortet tas frem igjen på stillingen 28-27. Nå koker det på Drammens benken, vi får en redning og rett etterpå kommer det enda en to minutters utvisning til hjemmelaget. Vi brenner dessverre straffekastet vårt og går inn i de siste to spilleminuttene med ett mål mindre. Vi ser ut til å kjenne på presset og klusser det til i angrep, noe Drammen utnytter til å putte nok et mål. Vi ligger bak med to når time-out kortet tas frem for tredje gang i andre omgangen. Drammens keeper står i veien for de siste skuddene våre, og det går dessverre ikke denne gang.

Vi ga dem kamp om seriens siste to poeng, men seriens bronsevinnere ble for sterke for oss til slutt.

Nærbøs beste: Halvor Elias Nærland.

Vi må gi «kudos» til de tilreisende supporterne våre, som vi kunne høre like godt som Drammens egne supportere! Dere er rå!

Takk for en strålende sesong, som har gått over all forventning! Nå ser vi frem til sluttspill! Heia Nærbø!!