Navn: Stian Vigre 

Alder: 21. 

Jobb/Utdannelse: Tømrer, videreutdanning på teknisk fagskole i Stavanger. 

Stian entret parketten for første gang som 6åring, og har siden den gang brukt mye av tiden sin i hallen. Han er en av 3 søsken som alle er aktive i håndballen, samtidig som begge hans foreldre også har vært aktive spillere – da var det kanskje naturlig at han som 14åring valgte å satse fullt på sporten. Denne sesongen har vært skadepreget for Stian sin del, men han jobber hardt for å være klar til neste sesong. 

Hva betyr Nærbø for deg? Det er hjemme, jeg har familien min her, vennene mine og ikke minst håndballen. Vi har utrolig mange flinke folk i lokalmiljøet, som stiller opp på dugnader og aldri er vanskelige å be om vi trenger noe. Det er hyggelige mennesker rundt oss i hallen som passer på at rammene rundt oss er så gode at vi kan slappe av å fokusere på det vi skal gjøre. 

Foto: Olaf Nagelhus/Woldcam

Mål for sesongen slik situasjonen ser ut nå? Målet er å holde seg i eliteserien, og alt over er bonus. Det hadde jo vert kjekt å nå sluttspillet, men det er ikke noe mål i seg selv. Vi hadde et mål for denne sesongen – det var å holde seg i eliteserien, skal vi snakke høyrere mål må vi over på neste sesong. 

Hvordan balanserer du toppidrett med jobb/utdanning? Det er enklere nå som jeg er student, jeg er mer fleksibel og har kortere dager. Det er enklere å få fri og lettere å kombinere med trening. Når jeg jobbet fysisk var det tyngre en nå som student, men det ble jo en vane etter hvert. Jeg har nok valgt å videreutdanne meg fordi det er behagelig å kombinere med toppidrett. Utdanning er utrolig viktig, og det er veldig greit å kombinere med håndballen. Du må være disiplinert selvfølgelig, men det lar seg gjøre å trene både før og etter skole. 

Hvilket forhold har du til at dere er forbilder for unge spillere? Jeg prøver å være et godt forbilde, selv om jeg nok noen ganger kjenner at jeg kunne vært enda bedre. Jeg prøver å oppføre meg fint, rydder etter meg og behandle mennesker med respekt. Når vi legger så mye arbeid ned i trening for å nå målene våre er det spesielt kjekt å få være forbilde for yngre spillere.

Foto: Solveig Jåstad

Har du kun spilt håndball eller har du vært innom andre idretter? Jeg spilte fotball og ishockey til jeg var rundt 14år, da bestemte jeg meg for å satse på håndballen. Vi var dyktige i håndball og en god gjeng på laget, noe som gjorde at jeg valgte å satse på håndballen. Jeg har hatt litt utfordringer med skade, men jeg prøver å holde meg med laget selv om jeg har vært ute en stund nå. Jeg har alltid vært bevist på at jeg skal trene mitt opplegg og være tilstede med laget selv om jeg ikke kan delta på fellestreningene. Nå er jeg ute for resten av sesongen, men jeg er bestemt på å gjøre alt jeg kan for å være klar til neste. Til andre som sliter med skader så er nok mitt beste råd å stå på, hør etter på kroppen din, og bruk tid på å komme tilbake på nivå – ikke forvent å være raskt tilbake på nivå med de andre, men ha tålmodighet mens du jobber deg tilbake. 

Hvor viktig er sosiale medier for deg? Jeg bruker jo en del tid på det, i forhold til kommunikasjon. Jeg pleier ikke dele så mye på de forskjellige plattformene, men syns det er en grei måte å holde seg informert på og holde kontakten med andre. 

Opplever du forståelse på hjemmebane for tiden du må legge ned i treningsarbeidet? De fleste vennene mine er i håndballmiljøet – og hele familien hjemme er aktive i håndballen på Nærbø. Forelderen mine spør alltid mye etter hvordan det går, og jeg har to yngre søstre som også spiller så jeg opplever at de fleste forstår hvor mye tid som går med i satsingen. 

Hva betyr publikummet i Loen for deg? Utrolig viktig. Mange mennesker og enormt god støtte. Ingenting er kjekkere en full hall, og når vi sammenligner med de hallene vi reiser til hvor det nesten ikke er folk blir vi jo ekstra takknemlige for alle som støtter opp her hjemme. 

Hvor er du om 5 år?  Det hadde vært utrolig kult å vert profesjonell håndballspiller. Jeg har ikke egentlig tenkt så langt frem i tid, jeg pleier ikke å sette meg mål så langt frem. Klart at Nærbø ligger tett på hjertet, så det hadde vært fint å fortsatt vært her og utviklet meg som spiller sammen med laget . Jeg håper jo at vi alle holder stand, slik at vi kan bli gode sammen. 

DETTE SIER TKS HEIS OM STIAN VIGRE

Vi valgte Stian for vi ønsker å være med å løfte en lokal spiller til topps.