Navn: Idar Engelsvoll. 

Alder: 21. 

Jobb/Utdanning: Gravemaskinfører hos Bjelland A/S. 

Idar hadde sin eliteserie debut på hjemmebane mot Falk Horten, hvor han også satte sitt første mål. Han har spilt håndball siden han var 9år gammel, men har alltid sittet mye på benken og måttet jobbe hardt for å få spilletid. Selv sier han at samholdet i laget gjør at han holder motivasjonen oppe og ikke gir opp. 

Foto: Olaf Nagelhus/Woldcam

Hva betyr Nærbø for deg?  Det er hjemmet mitt og her jeg hører til. Det er ekstra gøy at vi lykkes i håndballen og utvikle oss uten å måtte dra «hjemmefra». Mennesker her er imøtekommende, og det er gode rammer rundt oss som spillere som gjør at vi kan fokusere fullt på kampene. Det er kjekt at folk hilser og kult å se at en så liten plass som Nærbø kan få til så store ting som vi gjør i håndballen. 

Mål for sesongen slik situasjonen ser ut nå? For laget sin del er det å holde seg i eliten, og kanskje lukte litt på sluttspill. For min egen del er det å få en større plass på laget. For å få til det må jeg trene hardt og ha fullt fokus på å satse. 

Hvordan balanserer du toppidrett med jobb? Jeg har god dialog med sjefene, og det pleier å gå greit å få fri når det trengs i forbindelse med kamper og treningsleirer. Noen ganger er det ikke mulig å få fri, og slik er det jo når man har jobb utenom, men stort sett går det veldig greit. Å ha gode støttespillere rundt deg og å sette seg langsiktige mål som man holder fast ved er viktig når man skal satse. Utdanning skal alltid komme først, så må du være disiplinert om du skal klare og kombinere begge deler, men det er definitivt mulig om du er strukturert. 

Hvilket forhold har du til at du er et forbilde for yngre spillere? Jeg er bevist på at jeg er et forbilde og jeg prøver å vise frem gode holdninger og oppførsel. Vi skal være oss selv, samtidig som vi skal gå foran som gode eksempler. Jeg rydder opp etter meg selv og tar ting jeg ser ligger og slenger. Jeg håper at det gjør at de yngre følger eksempelet. 

Foto: Solveig Jåstad

Har det alltid kun vært håndball eller har du vært innom andre idretter? Jeg spilte fotball til jeg var ca 13 år, da begynte jeg å satse på håndballen. De fleste i vårt kull satset på håndballen da, dermed ble det naturlig at vi som visste vi ville satse å slutte på fotball samtidig. Lite spilletid har alltid vært en utfordring for meg, men vi har et sterkt samhold i laget som gjør at jeg klarer å holde motivasjonen til å trene oppe. Jeg elsker håndball og har en god gjeng rundt meg i laget. Det kombinert med at jeg har langsiktige mål gjør at jeg klarer å holde motivasjonen selv i tunge perioder. Til andre i min situasjon vil jeg anbefale å jobbe hardere og ta sjansen når du først får den. Dersom håndball er noe du virkelig vil må du ikke gi opp, men heller trene hardere og gi alt. 

Hvor viktig er sosiale medier for deg? Jeg bruker sosiale medier til å holde kontakt med folk, og til å holde meg informert om diverse. Det blir mer et tidsfordriv, og ikke noe jeg bryr meg veldig mye om. 

Har du forståelse på hjemmebane for tiden du må legge ned i treningsarbeidet?Ja. De fleste kjenner til satsingen i håndballen og har forståelse for at det krever mye tid. Familien min har alltid stilt opp på kamper og turneringer fra jeg var liten og gjør det fortsatt.

Hva betyr publikummet i Loen for deg? Det er de som gjør at det er så gøy med håndball. Det bør være et mål nok i seg selv å satse på håndball bare for å få spille foran det utrolige publikummet vi har i Loen. 

Hva er ditt beste håndballminne? Seieren over Elverum på hjemmebane. Det var helt uforventet, og stemningen i hallen var helt utrolig. 

Hvor ser du for deg at du er om 5år? Jeg håper at jeg fortsatt spiller i Nærbø og at vi har tatt enda et steg i utviklingen. Europaspill er jo den store drømmen, sammen med den gjengen vi er i dag. 

DETTE SIER RISA OM IDAR ENGELSVOLL

Risa støtter bredde-idretten i Nærbø IL. Idar er en som aldri gir opp og en som representerer kontinuiteten på alle treninger. Uten bredde har vi ingen topper, det er lett for Risa å identifisere seg med og støtte opp om Idar som er en ekte Nærbø gutt som gir aldri opp. Ekta vare.