SLUTTSPILL!! – Nærbø

SLUTTSPILL!!

Nærbø vs Kolstad 28-27.

I sesongens siste ordinære hjemmekamp tar vi imot Kolstad, som før kampstart ligger ett lite poeng over oss på tabellen – vi håper å bytte plass etter kveldens kamp er over. Den siste uken har vi mobilisert og invitert hele Jæren på kamp, og allerede 1time før kampstart begynner det å fylles opp på tribunene. Det er ingen hemmelighet at vi er et av de håndball lagene i landet som har flest tilskuere på tribunen – selv mener vi jo også at vi har landets desidert beste publikum. Det skal synes i den siste ordinære hjemmekampen – Når det er en halv time igjen til kampstart må speaker informere om at deler av tribunene muligens må bli ståtribune i kveld, og må flere ganger oppfordre publikum til å trekke sammen – Blir det ny publikumsrekord i Nye Loen i kveld? Vi går for både publikumsrekord og to nye poeng i kassen! Kjør kamp!

Hallen er stappfull når dommerne blåser i fløyta – kampen er i gang!

Kolstad åpner showet med kampens første mål, når vi så går opp i angrep vibrerer det bokstavelig talt i hallen – og når vi så putter ballen i mål må du være laget av stein for ikke å få gåsehud av stemningen og lydnivået i hallen. Etter 5 minutter står det 2-2, og Kolstad får en to minutters utvisning for tøft forsvarsspill. Vi benytter oss av overtallsspillet med det samme og får puttet ballen i mål momentant.
Når Kolstad igjen er fullt lag jobber vi på i forsvar og setter et par kjappe kontringer, da tar Kolstad time-out. Vi har spilt rett under 10minutter og ligger foran med 3mål. Lyden og trøkket i hallen er elektrisk, og det leveres #blodsnåttogjuling på banen.

Kolstad står tøft i forsvar, men vi kjemper oss gjennom og får laget mål likevel.
Kolstad får også ballen i mål, men vi holder oss likevel noen mål foran. Når tavla viser at vi har 7 minutter igjen av første omgang ligger vi foran med 4mål. Kolstad jobber beinhardt for å minske ledelsen vår, og vi klusser litt i både angrep og forsvar. På stillingen 14-14 og med 1,5minutt igjen til pause får vi en to minutters utvisning. Kolstad mister ball, og vi tar time-out. Dessverre får vi ikke ballen i målet og går til pause med stillingen 14-14.

Pause: Nærbø 14-14 Kolstad.

Publikum klapper i gang andre omgangen, nå må det jobbes for å sikre at poengene forblir i Nye Loen. Allerede etter 4 spilleminutter er det blitt scoret 5mål, 3 av Kolstad, 2 av oss. Kolstad er oppe i ledelsen. Slik har vi ikke tenkt å la det forbli, og svarer ganske raskt med å putte vårt 17 mål for kampen, så vårt 18 – deretter svarer Kolstad med utligning til 18-18.

Det fortsetter med ett mål hver en stund, før vi setter to kjappe og et tilbake der vi helst vil være – i ledelsen. Vi får gode keeper-redninger og følger opp med kontringsmål. Publikum starter på heiarop, og viser av nettopp VÅRT publikum er Norges beste! Får du ikke gåsehud i hallen i dag – så får du det nok aldri.

Kolstad legger time-out kortet i bordet når vi har hentet oss inn fra å ligge et mål bak til å være fire mål foran. Vi nærmer oss halvspilt andre omgang, stillingen er 24-20.

Ingen av lagene har tenkt å gi seg uten en real fight i kveldens kamp, og Kolstad kriger til seg 4 mål på samme tid som vi får satt 1. Vi har 10minutter igjen av kampen, og det ser ikke ut til at den er i nærheten av avgjort enda. På stillingen 25-24 legger Marc time-out kortet i bordet, nå gjelder det å krige til seg mål og stenge buret for Kolstads skudd. Spenning til siste slutt blir det garantert.

Vi er inne i de siste 5 spilleminuttene og ligger foran med 1mål, like etter får vi en to minutters utvisning. Vi har ikke råd til flere feil nå. Kolstad scorer, vi bommer, Kolstad scorer igjen og vi får nok en to minutters utvisning.

3 minutter igjen å spille og vi ligger bak med ett mål.
Vi putter ballen i mål, Nye Loen tar fyr og Kolstad får en to minutters utvisning. 2minutter igjen å spille. Kolstad legger time-out kortet på bordet når det gjenstår 1,5minutter av kampen. Halvor Elias redder, og publikum reiser seg i det siste spilleminuttet. Vi har ballen – og vi putter den rett i målet, og følger opp med en redning! Vi vinner med ett mål og er med det sikret en sluttspillplass!

Tusen takk til alle de 1498 tilskuerne på dagens kamp.

Vi benytter sjansen til å takke hver og en av dere som gang på gang stiller opp i Nye Loen, dere er vår åttende spiller på banen, og har kraften til å gi oss den ekstra energien vi trenger for å ta de siste skippertakene på banen selv i en vanskelig kamp. Takk til deg som går dugnad, Takk til deg som roper til stemmen sprekker, Takk til deg som klapper så hendene får Risa-rød farge, Takk til deg som hopper av glede når vi får ballen i mål – TAKK til deg som heier på oss, og som har støttet oss på hver eneste hjemmekamp i sesongen! Vi digger dere!

#blodsnåttogjuling #Nærbøpåkartet #Stolteøyeblikk

Neste kamp: Drammen vs Nærbø, Søndag 17.03.19, kl 18.00 i Drammenshallen. Kampen ser du på jbl.no eller i Drammenshallen!