Navn: Mike Würtz Lønne

Alder: 24

Jobb: VVS Prefab

Hjemmeklubb: TTH Holstebro

Mike, eller Danish Dynamite som lagkameratene noen ganger kaller han, kommer fra Holstebro i Danmark og spiller nå sin andre sesong i Nærbø. Han har rukket å etablere seg på Jæren og trives godt med samholdet innad i laget og med samboer, 3 bonusbarn og en liten nyfødt datter (som dere vil se lenger nede snakket vi med Mike før fødselen)

Hvordan trives du på Jæren? Jeg trives veldig godt, jeg har fått meg samboer her og skal snart bli far. Det meste er ganske likt her som i Holstebro, det er enkelt å forstå dialekten og lett å tilpasse seg lokalmiljøet. Jeg synes jeg har blitt tatt godt imot av både laget og folkene som bor her.

Foto: Olaf Nagelhus/Woldcam

Hva er målet for sesongen slik som det ser ut nå? Målet er fortsatt overlevelse i Eliteserien, vi håper å holde oss over kvalifiseringsstreken. Egentlig er alt over kvalik bonus, vi skal passe oss for å sette målene for høyt selv om vi har hatt gode kamper i løpet av sesongen.

Hvordan balanserer du toppidrett med jobb? Det har vært vanskelig. Jeg jobber et stykke unna og det blir lange dager, ofte rett fra jobb til trening. Det som holder meg igang er at jeg er utrolig glad i det jeg driver med og at jeg har så god støtte hjemme. Frem til nå har jeg hatt en fysisk krevende jobb, men for ikke lenge siden gikk jeg over til en kontorstilling. Jeg håper det kan bidra til at det blir litt mindre krevende å kombinere jobb og håndballen. Jeg har studert økonomi og mener utdanning er utrolig viktig. Jeg anbefaler unge spillere å prioritere studier. Håndballen varer ikke for evig, det er viktig å utdanne seg selv om man satser som spiller. De færreste kan leve kun av å være håndballspiller, det gjelder også når karrieren er på topp – derfor er det ekstra viktig å ha en utdannelse eller jobb ved siden av å falle tilbake på.

Hvilket forhold har du til å være et forbilde for de yngre spillerne? Det er kjekt å kunne ha innflytelse på yngre spillere og vise at god innsats og vilje er nøkkelen til å lykkes. Vi er priviligerte som har status som forbilder, men det ligger et ansvar i den rollen som gjør vi må vise oss fra vår beste side. Den innflytelsen vi hr kan både være positiv og negativ – det er viktig å vise at vi har respekt for anlegget og menneskene rundt oss.

Har du kun spilt håndball eller har du vært innom andre idretter? Jeg spilte fotball frem til jeg var 14 år. Da ble treningsmengden så stor at vi måtte velge om vi ville drive med håndball på hobby- eller elitenivå. Jeg valgte elitesatsing, dermed var det ikke rom til å drive med andre idretter. Jeg var aldri et førstevalg på ungdomsnivå og måtte jobbe ekstremt hardt for å få spilletid. Veien har ikke vært lett, men jeg så fort at jo hardere jeg jobbet jo mer fikk jeg igjen for det. Jeg vil si jeg har lykkes med hard jobbing siden jeg nå spiller her og får mye spilletid. Mitt råd til yngre spillere – selv om det ser mørkt ut, ikke gi opp. Min erfaring er at hardt arbeid slår talent i lengden.

Foto: Solveig Jåstad

Hvor viktig er sosiale medier for deg? Det er ikke viktig for meg personlig, jeg har rett og slett ikke tid til det. Jeg er på noen plattformer, men de blir lite brukt. Jeg prioriterer ikke å bruke tiden min på det rett og slett.

Opplever du forståelse på hjemmebane for tiden du må legge ned i treningsarbeidet? Jeg har full oppbacking på hjemmefronten, det er full aksept for at jeg må legge ned mye tid i Loen. Familien viser interesse for kamper og trening, de er definitivt mine beste supportere. Med barn hjemme er jeg avhengig av at samboeren min stiller opp og order mye hjemme og det gjør hun så absolutt. Jeg er mer takknemlig enn jeg klarer å si for jobben hun legger ned hjemme. Familietid er viktig for meg, jeg er bevisst å bruke tiden på dem så ofte det lar seg gjøre.

Hva betyr publikummet i Loen for deg? Jeg er 99% sikker på at vi ikke hadde vært der vi er i dag uten støtten fra publikummet vårt. De er uten sammenligning det beste publikummet jeg noen gang har spilt foran. Det er noe helt spesielt med støtten vi får fra menneskene rundt oss på idrettsanlegget, både fra de som kommer for å se på kampene og de som stiller opp for å lage rammen rundt kampene.

Hvor er du om 5 år? Hvis alt går etter planen er jeg forsatt på Nærbø, det hadde natruligvis vært gøy hvis gjengen fortsatt var samlet. Jeg tror bestemt vi kan nå så langt vi vil med den gruppen vi er i dag hvis vi fortsetter å jobbe like bra og målrettet som nå.

DETTE SIER GUDMESTAD MASKIN OM MIKE WURTZ LØNNE

Den trivelige dansken var for Gudmestad Maskin et åpenbart valg. Han er en robust spiller som tåler en trøkk og aldri gir seg hverken i forsvar eller angrep. Samtidig er Mike ofte på rett sted til rett tid og utfører presisjon på banen!

Tor Gumestad, Gudmestad Maskin AS