Alle gode ting ER tre! – Nærbø

Alle gode ting ER tre!

Haslum VS Nærbø 24-28.

Gutta er på reisefot, og har dratt til Nadderud Arena for å møte Haslum i dagens eliteseriekamp. Haslum ligger på 10plass, og er nok ivrige etter å sikre seg poeng for å sikre sin plass i eliteserien. Vi på vår side er sultne på seier på bortebane, noe som så langt har vist seg svært vanskelig for guttene. På hjemmebane har vi nå 6 strake seiere, mens vi på bortebane bare har en i hele sesongen. Kan vi få sesongens andre borteseier i dag? Vi har møtt Haslum to ganger tidligere, i eliteserien og i NM, begge gangene har vi tapt med 9 og 14mål. Dette må jo bety at vi er skrubbsultne på revansj! Nå er det bare snakk om minutter til kampstart – Heia Nærbø!

Nærbø starter med ball men klarer dessverre ikke lage scoring. Det vil seg ikke for Haslum heller, og det ender med at vi får det første målet etter 2,5minutt. Begge lag jobber bra bakover, og det er langt mellom scoringene i åpningsminuttene. Etter 10minutter viser klokka stillingen 3-4 til Nærbø.

Haslum får en to minutters utvisning, samtidig som vi får et straffekast. Vi får ikke satt den i mål, og de resterende minuttene i overtallsspill slipper vi inn et Haslum-mål. Først når de røde har fullt lag klarer vi å lage mål og er igjen oppe i en ettmålsledelse. Haslum får straffekast, men Halvor Elias har full kontroll og stenger buret.

I begge målene står det en keeper som tilsynelatende ikke har planer om å slippe inn mål i dag, samtidig som utespillerne jobber fint i forsvar men sliter litt i angrep. Først etter 16minutter klarer vi å få ballen i mål et par ganger på «rappen», og dermed er vi oppe i en tre måls ledelse når det er spilt 19minutter av første omgang. Haslum tar timeout i håp om at det skal få litt mer fart i spillet.
Vi får en to minutters utvisning, men til tross for at vi slipper inn noen baller klarer vi å holde på ledelsen til vi igjen er fullt lag. Nå har også Haslum våknet, og får puttet ballen i mål gang etter gang. Når det er under 3 minutter igjen av første omgang får Haslum nok en to minutter, og vi har sjansen til å øke ledelsen før pause.

Vegard har stått bra i målet, og når gutta ute på banen får fart på sakene har vi god kontroll på kampen. Vi går til pause med en fin 4måls ledelse.

Haslum – Nærbø 11-15.

Andre omgang starter med en utvisning av Haslums keeper, og vi får nok et straffekast som dessverre ikke går i buret. Like etter er det vi som får utvisning, og dermed er begge lag en mann mindre. Like etter får vi enda et straffekast, som denne gangen ender i mål. Akkurat som starten på første omgang, er andre omgangens første spilleminutter rimelig målfattig. Stillingen etter 5 minutter spilt er 13-16, noe som betyr at det kun er scoret 4 mål.

Andre omgangens tredje utvisning kommer allerede etter 6 minutter, og går til Haslum. Nok en gang ender straffekastet vårt uten mål. Vi sliter også i angrep, og selv om vi holder på ledelsen kan vi ikke fortsette i samme spor om vi skal holde den kampen ut.

Uenigheter på banen og frustrasjon blant spillerne ender med en to minutters utvisning til både Nærbø og Haslum. Like før får har vi fått et straffekast, som denne gangen endelig går i målet. Etter 13minutter står det 16-19. Haslum har ikke tenkt å «slakke av». Vi får nok en to minutter like etter at vi er tilbake til fullt lag, og selv om vi nå har en fire måls ledelse må vi fortsette og holde trøkket oppe.
Etter 17minutter er vi igjen fulltallige, og holder fortsatt på ledelsen. Vegard fortsetter og stenge buret og vi har fått gang i skuddarmen igjen. Når vi går inn i kampens 10 siste minutter ligger vi foran med 6mål, fortsetter vi slik bør det kunne holde helt inn.

Haslum slipper virkelig ikke taket, og etter 22,5 minutter er stillingen 20-23. Nå må det jobbes for å holde Haslum på avstand. Det ser ut til at gutta har bestemt seg for å spikre kista, og de dunker inn 3mål de neste minuttene. Vegard på sin side stenger buret, og dermed er stillingen 21-26 når det gjenstår 4 minutter av kampen. Det holder hele veien inn, og klokka viser 24-28 når kampen blåses av.

Vi sier takk for kampen, og pakker med oss 2 nye poeng hjem til Nærbø!

Neste kamp: Nærbø VS Kolstad i Nye Loen, kl. 18.00. Møt opp og støtt guttene i sesongens siste hjemmekamp. #Fullhall