Navn: Ole Nærland

Alder: 20 år

Skole: Lærerstudent ved Universitetet i Stavanger

Hvem har desidert mest klister på drakta? Strekspilleren! Få gir og tar så mye bank i løpet av en kamp som de gjør (og er antagelig de som må ha flest nye drakter i løpet av en sesong også) Ole er strekspilleren fra Nærbø som har fulgt 98-laget gjennom aldersbestemte lag via landsserie til G20 NM-gull og opprykk til eliteserien.

Hva betyr Nærbø for deg? Nærbø er klubben jeg alltid har spilt i, det er her jeg har tilhørighet. Alle kompisene mine er her – det gjør det ekstra spesielt og derfor også vanskeligere å eventuelt flytte på meg. Alt vi har opplevd sammen har bygget unike vennskap – at vi har holdt sammen i så mange år gjør noe spesielt med miljøet vårt.

Foto: Olaf Nagelhus/Woldcam

Hva er målet for resten av sesongen slik det ser ut nå? Målet er som det alltid har vært – å holde oss. Men det er ikke til å unngå at vi gløtter litt mot sluttspillplassen når den er så nærme. Likevel er det uttalte målet ikke endret – å holde plassen i eliten er førsteprioritet. Når det er sagt så har sesongen gått over all forventning, jeg hadde ikke trodd vi skulle være så nærme sluttspillplass når sesongen ble kastet i gang i høst.

Hvordan balanserer du utdanning og toppidrett? Det går fint å balansere studier og treninger – det har jeg jo alltid gjort både på grunnskolen og i videregående skole. Vi har fått en god ballast i og med at vi satset så tidlig og dermed måtte ta hensyn til både skole og trening fra ung alder. Det drar jeg nytte av nå i forbindelse med studiene – jeg har gjort det før og vet derfor at det er mulig å kombinere. Det er selvfølgelig lettere når det kun er forelesninger kontra når jeg skal ut i praksis, men det blir en god pekepinn på hvordan arbeidsliv og trening vil utarte seg.

Hva vil du anbefale unge spillere som ønsker å satse? Husk å holde fokus på utdanning ved siden av treningen – utdanning bør alltid ha første prioritet. Håndballkarrieren vil kun vare en brøkdel av livet, utdanning er bærebjelken for å komme seg ut i arbeidslivet. I forhold til trening – tren godt og sett deg målbare mål, ta ting steg for steg. Husk at restutisjon og nok søvn er like viktig som selve treningen.

Hvilket forhold har du til at dere er forbilder for unge spillere? Det er fint å være et forbilde for de unge spillerne på Nærbø og lokalt på Jæren.  Jeg setter pris på at mange vil hilse og snakke når vi kommer til Loen, det er bare gøy.  Vi er bevisste at det vi gjør/sier fort blir plukket opp av den yngre garde og vi oppfører oss deretter.  Vi ønsker å ta vare på Loen om anlegg og videreføre dette til neste generasjon ( botsystemet også hjelper oss å holde ekstra fokus på det)

Har du kun spilt håndball eller har du vært innom andre idretter? Jeg har spilt fotball, men sluttet som 13/14 åring. Etter det har det kun vært håndball. Vi satte oss tidlig konkrete mål og jobbet ut fra det. Da ble det også naturlig å legge ned det som krevdes av treningsarbeide for å nå de målene.

Har du hatt noen spesielle utfordringer på håndballbanen? Hurtighet har ikke vært min styrke, det har jeg måttet jobbe ekstra med. Bevisst trening med fokus på utvikling har gitt resultat.  Samme hvilke utfordringer du har – bli bevisst hva du må heve deg i, søk informasjon om hvordan du kan utvikle deg og ha fokus på det i treningene.

Foto: Solveig Jåstad

Hvor viktig er sosiale medier for deg? Jeg har et vanlig forhold til sosiale medier – antall følgere og likes er ikke viktig for meg. Facebook brukes som informasjonskanal og holde kontroll på div arrangementer, Instagram for å se ha andre liker/er opptatt av og Snapchat til å kommunisere.  Jeg tror det er en ganske vanlig fordeling av hvordan plattformene brukes.

Hva betyr publikummet i Nye Loen for deg? Publikummet i Nye Loen har vist sin vekt i gull denne sesongen – vi har jo tatt desidert mest poeng hjemme med en vanvittig støtte i ryggen. Det at arenaen er så intim og vi vet at vi kjenner mesteparten av de som sitter på tribunen gir oss et ekstra boost – vi får lyst å prestere og gi dem en god opplevelse.

Hva er ditt beste håndballminne? Det må bli opprykket til eliteserien og G20 gullet i år. Det var ekstra godt å komme til finalen og vinne den i år siden jeg var skadet og gikk glipp av finalen i fjor.

Hvor er du om 5 år? Vi har tatt alle stegene vi har satt oss som mål frem til nå. Det hadde vært gøy å spille i Europa med Nærbø – tenk hvilket trøkk det hadde blitt på tribunen i Nye Loen med europacup på parketten.

DETTE SIER CIRCLE K NÆRBØ OM OLE NÆRLAND

Me har valgt Ole for hans vilje til å arbeide hardt for å bli en god håndballspiller. Ole er beviset på at målbevisst trening gir resultat. Han er en lojal og positiv gutt som vår bedrift er stolt over prege drakten til.

Trond Knutsen, Circle K Nærbø.