Navn: John Thue

Alder: 20 år

Skole: Fagbrev som tømrer, studerer på Stavanger Tekniske fagskole

Fotball eller håndball – det er et valg mange i Nærbø IL står ovenfor i løpet av sin idrettskarriere. For John var det at flesteparten valgte håndball utslagsgivende for å velge parkett foran gress. Med resultat i hånd angrer han ikke på valget som ble gjort – år med trening, kamper og opplevelser sammen har resultert i ikke bare en spillergruppe, men venner for livet.

Hva betyr Nærbø for deg? Det er vanskelig å beskrive – Nærbø er oppveksten min, nærmiljøet, det sosiale nettverket mitt . 98-laget har opp gjennom årene utviklet et nært og godt vennskap til hverandre– det gjør oss til ikke bare et lag, men en kompisgjeng som har et helt unikt forhold til hverandre.

Hva er målet for resten av sesongen slik det ser ut nå? Målet har egentlig ikke endret seg gjennom sesongen – det har alltid vært å holde plassen i eliten. Jeg føler vi er godt på vei til å oppnå målet, selv om det er få poeng som skiller midten av tabellen fra kvalikplass. Personlig har jeg alltid hatt tro på at vi kan nå 8.plassen og dermed sluttspillet . Jeg synes starten på sesongen ble som forventet, men så tok vi nivået uforventa fort.  Vippepunktet ble kampen mot Bækkelaget hjemme og Bodø borte. De kampene kombinert med et spillermøte der vi gikk gjennom resten av sesongen ble starten på en god periode for oss.

Foto: Olaf Nagelhus/Woldcam

Hvordan balanserer ut utdanning og toppidrett? Jeg synes det går greit og opplever det ikke som vanskelig. Det var tyngre å kombinere læretiden som tømrer og trening på høyt nivå, med full dags jobb og trening på kvelden.  Det er klart vi nyter godt av å ha satset seriøst i tidlig alder og gått gjennom både grunnskole og videregående samtidig som vi har trent mye. Utdanning er viktig for meg, jeg ønsker å ha noe å falle tilbake på når håndballkarrieren er over. Det gir en ekstra trygghet.

Hva vil du anbefale unge spillere som ønsker å satse? Trening er nøkkelen hvis du ønsker å bli en bedre håndballspiller,  både treninger som lag og egentrening. Å være disiplinert nok til å gjennomføre styrketrening og skuddtrening på egenhånd utenom oppsatt treningstid er en god metode for å prøve å strekke seg lenger. Hold fast ved den gode treningskulturen som har vokst frem i Nærbø, prøv å hold laget samlet fra sesong til sesong og få gode opplevelser sammen både på trening og i kamp.

Hvilket forhold har du til at dere er forbilder for unge spillere? Jeg føler meg ikke som et forbilde, men jeg ser vi har en viss påvirkning på unge spillere. Det gjelder både når de observerer oss på trening og treffer oss utenom. Det er en god følelse å se at vi kan påvirke ved å gi oppmerksomhet og sette gode eksempler,  ikke bare med tanke på håndball og trening, men også sosialt.

Har du kun spilt håndball eller har du vært innom andre idretter? Jeg spilte både fotball og håndball frem til vi tok valget å satse på håndballen. 98-årgangen hadde et godt fotballag også og jeg syntes i utgangspunktet at fotball var kjekkere. Når flesteparten sluttet for å satse håndball ble det naturlig å følge etter.

Hvor viktig er sosiale medier for deg? Jeg er innom sosiale medier hver dag, men vil ikke si det er viktig for meg.

Foto: Solveig Jåstad

Har du forståelse på hjemmebane for tiden du må legge ned i treningsarbeidet? Jeg har full forståelse på fra familien min for tiden jeg må bruke i Loen. De er flinke til å legge til rette for meg, f.eks blir middagstider hjemme lagt til når det passer best i forhold til treningstidene mine.  Foreldregruppen har alltid vært aktive og har fulgt laget både hjemme og borte opp gjennom årene.

Hva betyr publikummet i Nye Loen for deg? De betyr ekstremt mye og det viser igjen i resultatene vi har oppnådd på hjemmebane. Det er en fryd å stå på parketten med trøkket fra publikum i ryggen. Loen er en intim arena og det gir en ekstra dimensjon til lyden og trøkket fra publikum som gir oss et løft til å prestere bedre.

Hva er ditt beste håndballminne? Kampen mot Elverum på hjemmebane denne sesongen var et stort øyeblikk. Det var så uforventet og dermed også ekstra gledelig. Stemningen i hallen var ubeskrivelig i sluttminuttene. Personlig var kampen viktig for meg siden jeg fikk vise meg frem og prestere på en posisjon jeg normalt ikke spiller i siste halvdel av kampen.

Hvor er du om 5 år? Da er jeg forhåpentligvis fortsatt en del av Nærbø sin elitetropp sammen med flere av de jeg spiller sammen med i dag. Jeg håper vi har blitt et stabilt eliteserielag som har tatt steget ut i Europa.

DETTE SIER ROGALANDSHUS OM JOHN THUE

John Thue hadde lærlingetiden hos oss i Rogalandshus. Dette kombinert med entusiasmen rundt Nærbø Herrer gjorde det naturlig for oss å være John sin personlige sponsor. Dette skaper også engasjement internt i Rogalandshus – så her er det bare vinnere!

Daglig leder, Rogalandshus Trond Tveit